Spitalul European Polisano, în top 5 mondial al celor mai apreciate centre de excelenţă în chirurgia cardiovasculară

Performantele extraordinare in tratarea anevrismelor aortice, realizate de Spitalul European Polisano in anul 2014, i-au adus acestuia un loc in elita mondiala a chirurgiei cardiovasculare, alaturi de cele mai mari clinici din lume in acest domeniu: Memorial Hospital of Chicago, Mayo Clinic, University of Pennsylvania, Boston Medical Center, etc. Nominalizarea a avut loc in cadrul celei de-a 51 intalnire a STS - Societatea de Chirurgie Toracica din San Diego, California, cel mai important congres de chirurgie cardiovasculara din lume.
Economica.net - lun, 02 feb. 2015, 11:38
Spitalul European Polisano, în top 5 mondial al celor mai apreciate centre de excelenţă în chirurgia cardiovasculară

La baza acestei nominalizari au stat zeci de cazuri cu anevrism deaorta toraco-abdominala, tratate cu succes in Spitalul European Polisano prin tehnologia multi flow modulator (MFM), tehnologie care asigura reducerea mortalitatii si morbiditatii si presupune costuri reduse fata de tehnologiile clasice.

„Suntem mandri de aceasta recunoastere internationala, fiind singurii din Europa Centrala si de Est, din peste 90 de aplicanti, a caror lucrare a fost nominalizata pentru prezentare la acest congres. Putem afirma ca Polisano este un spital de referinta internationala in chirurgia cardiovasculara, cu multiple premiere nationale, o premiera mondiala si cu o rata de reusita de peste 99%.”a declarat Dr. Victor Costache, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, cel care a reprezentat Spitalul European Polisano la acest congres.

Sectia de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica din cadrul Spitalului European Polisano este dotata cu doua sali de operatie de ultima generatie, oferind servicii de maxima complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a bolilor coronare si asigura toata gama de interventii ce se pot realiza in sfera cardiovasculara: protezari valvulare, bypasuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice dar si interventii chirurgicale minim invazive precum endoprotezari de anevrism de aorta, inlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordata impreuna cu colegii din sectia de cardiologie interventionala in cadrul Heart Team se extinde si la interventii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinara fiind in beneficiul pacientilor.

Dr. Victor Costache este un chirurg cu o bogata experienta timp de 14 ani in Franta, avand la activ peste 2.000 de interventii chirurgicale din care mai mult de jumatate pe cord deschis. In ultimul an, acesta a realizat mai multe premiere nationale printre care – prima operatie pentru anevrism toraco-abdominal pe cale endovasculara, prima protezare valvulara aortica cu valva Perceval S, prima operatie pentru disectie de aorta pe cale endovasculara si prima reconstructie costala cu implanturi din titan, precum si o premiera medicala mondiala – prima endoprotezare aortica cu MFM Streamliner.

Interventiile de endoprotezare aortica se realizeaza de catre Echipa Inimii – Heart Team¬ – realizata, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari, cardiologi interventionisti, de renume international: Dr. N. Florescu si Dr. A. Voican, impreuna cu anestezisti si cardiologi clinicieni.

Despre Spitalul European Polisano:
Infiintat in anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recenta si moderna investitie in domeniul medical din Romania, realizata prin prisma celor 20 de ani de experienta si activitate a grupului Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrata de centre de excelenta in medicina si reprezinta o noutate pe piata serviciilor medicale din Romania, atat prin dotarea de exceptie, cat si prin colaborarile stabilite in premiera cu universitati de medicina de prestigiu din Austria, Franta, Marea Britanie, Statele Unite si Canada, dar si prin acordurile incheiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI
Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI
Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că există posibilitatea carantinării Timişoarei, întrucât rata de infectare în municipiu continuă să crească, iar în spitale şi în secţiile...
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) este în elaborare, fiind la nivel de draft, a declarat, miercuri, ...
Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,8768 lei/euro – 3.03.2021
Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,8768 lei/euro – 3.03.2021
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,8768 lei/euro, 4,0341 lei/dolar, 5,6412 lei/liră ...
RAR: Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore
RAR: Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore
 Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, ...