1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Spitalul Pelican din Oradea a ajuns la 244 de paturi în urma unui proces amplu de extindere care a costat 60 de milioane de lei

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii medicale din ţara noastră, anunță finalizarea procesului de extindere a spitalului Pelican din Oradea cu 118 paturi. Astfel că, în prezent, spitalul are o capacitate totală de 244 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 18 paturi în regim de spitalizare de zi. Extinderea spitalului a început în anul 2017 şi a costat peste 60 de milioane de lei.

Finanțarea proiectului a fost asigurată din fonduri ale spitalului Pelican, fonduri europene și fonduri ale grupului Medicover.

Procesul de extindere a spitalului Pelican a vizat construcția unei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

"La un an de la introducerea Chirurgiei Robotice și la doar câteva luni distanță de inaugurarea secției de Pediatrie, inaugurăm noua aripă în care va funcționa unul dintre cele mai importante centre din țară de intervenții cardiovasculare. Investițiile realizate și echipamentele din dotare ne-au permis să atragem alături de noi medici ca Dr. Bogdan Mut-Vitcu, unul dintre pionierii Cardiologiei intervenționale sau dr. Mioara Zoie Cocora, unul dintre cei mai experimentați chirurgi cardiaci din România", a declarat Ovidiu Gogu Cacuci, directorul general al spitalului Pelican.

În anul 2018, Medicover România a preluat un pachet de 80% din acțiunile spitalului Pelican, în urma unei tranzacții în valoare de 23 milioane euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari investiții făcute de grupul Medicover în regiune.

Medicover România mai are un spital și în București, cu o suprafață de peste 7.000 de metri pătraţi. Spitalul a fost inaugurat în anul 2012.
De asemenea, Medicover are un spital şi în Craiova, din anul 2018, în urmare achiziţiei grupului medical Phoenix.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO