Spitalul Wiener Privatklinik lansează WPK Online Healthcare Center, centru medical virtual ce oferă pacienţilor români video consultații

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, implementează soluții de telemedicină pentru a asigura continuitate îngrijirilor medicale oferite pacienților români pe perioada pandemiei curente. Astfel, spitalul anunță lansarea WPK Online Healthcare Center - un centru medical virtual ce oferă pacienților video consultații cu experți reputați dintr-o gamă largă de specialități medicale.
Economica.net - lun, 11 mai 2020, 09:12
Spitalul Wiener Privatklinik lansează WPK Online Healthcare Center, centru medical virtual ce oferă pacienţilor români video consultații

Consultațiile video online vor fi acordate de medicii asociați WPK din multiple specialități medicale: medicină internă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, gastroenteorologie, neurochirurgie, neurologie, ortopedie, diabet și nutriție, reumatologie, ORL, ginecologie, dermatologie, traumatologie etc. Întreg procesul este coordonat și organizat de un manager de caz dedicat ce răspunde tuturor întrebărilor pacientului legate de alegerea medicului potrivit și de procesul efectiv de programare și participare la consultația video.

Pentru pacienții români sunt asigurați 3 manageri de caz ce vorbesc limba română, astfel încât întregul proces să fie foarte facil pacientului. Aceștia vor oferi consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îi vor solicita acestuia analizele medicale în format electronic, pentru a fi vizualizate de medicul din Viena. Ulterior, pacientului i se va comunica ziua și ora la care va comunica online cu specialistul. În cazurile unde este necesar, specialiștii vor reevalua analizele realizate în țară.

Plata se face online în câteva minute, iar consultația se face prin intermediul unei platforme video ce respectă standardele internaționale de siguranță a datelor, ușor de accesat de pacient.

Programările pentru consultații vor fi realizate cu ajutorul managerilor de caz Wiener Privatklinik din România, direct pe platforma online: https://ohc-wpk.com/ sau la adresa de e-mail [email protected].

“În contextul epidemiologic actual, care face mai dificială vizita în scop medical a pacienților români la Viena, vrem să rămânem alături de cei care doresc să aibă acces la expertiza medicilor spitalului nostru, iar soluția este telemedicina. Prin intermediul consultațiilor video online, putem oferi în continuare pacienților posibilitatea de a intra în contact cu experții noștri și de a primi opinia medicală și consilierea acestora, indiferent de tipul afecțiunii de care suferă și de gravitatea acesteia. Consultațiile se vor desfășura în cel mai scurt timp posibil și doar dacă medicul poate asigura același nivel înalt de profesionalism”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Spitalul Wiener Privatklinik pune la dispoziția pacienților servicii de diagnostic și tratament în peste 30 de specialități medicale și deține în structura sa 9 centre de competență, în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie. În cadrul campusului medical își desfășoară activitatea peste 250 dintre cei mai buni medici la nivel european, cu rezultate deosebite în specialitatea practicată.

În 2019, peste 1,100 de pacienți români au solicitat serviciile medicale ale spitalului, numărul acestora fiind în creștere cu 28% față de anul precedent.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4.000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni......
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul armean Nikol Paşinian a avertizat că Armenia s-ar putea confrunta cu un război cu Azerbaidjanul dacă nu va ...
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat marţi că intenţionează să transforme operaţiunile ...
Turiştii nerezidenţi cazaţi în România au cheltuit, în medie, 2.675 lei/persoană, în 2023 – date INS
Turiştii nerezidenţi cazaţi în România au cheltuit, în medie, 2.675 lei/persoană, în 2023 – date INS
Turiştii nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective din România au cheltuit, anul trecut, în ...