1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Spor la stat

Spor la stat. Salarii de bază cu 62,5% şi 75% mai mari pentru majoritatea angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene

ECONOMICA.NET continuă să publice sporurile bugetarilor. Astăzi vă spunem ce beneficii au angajaţii Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Majoritatea angajaţilor MFE beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%, respectiv cu 75%, pentru că gestionează fondurile europene acordate ţării noastre. Mai puţin de un sfert dintre angajaţii Ministerului de resort primesc spor pentru condiţii vătămătoare, cuprins între 106 lei şi 890 lei lunar. 

ECONOMICA.NET vă spune în exclusivitate, printr-o serie de articole, ce sporuri şi beneficii au angajaţii de la stat.

Lista completă a articolelor publicate până acum o găsiţi în secţiunea dedicată "Spor la stat" pe care o puteţi accesa la acest link. 

Astăzi vă spunem lista completă a sporurilor pe care le primesc salariaţii Ministerului Fondurilor Europene, potrivit informaţiilor care ne-au fost comunicate în exclusivitate de către oficialii Ministerului de resort. 

Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

Majoritatea angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%, respectiv cu 75%, pentru că gestionează fondurile comunitare acordate ţării noastre.  

202 de angajaţi ai Ministerului de resort, preluaţi de la Ministerul Mediului şi de la Ministerul Transporturilor, primesc spor pentru condiţii vătămătoare de muncă, al cărui cuantum este cuprins între 106 lei şi 890 lei pe lună. 


Lista completă a sporurilor primite de angajaţii Ministerului Fondurilor Europene

- Majoritatea angajaţilor Ministerului de resort beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%, respectiv cu 75%, pentru că gestionează fondurile europene acordate României.

Iată ce categorii de angajaţi primesc salarii de bază cu 62.5% mai mari, respectiv cu 75% mai mari, pentru că administrează fonduri comunitare:

  • Salariaţii ale căror drepturi au fost stabilite după 1 ianuarie 2011, data de aplicare a Legii nr. 284 pe 2010, beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%.
  • Personalul Ministerului Fondurilor Europene, angajat înainte de data de 1 ianuarie 2011, are dreptul la creşterea cu 75% a salariului de bază.

Majorarea salariului de bază cu 62.5% - 75% corespunde unei creşteri cu 25 de clase de salarizare suplimentare faţă de salariul de bază.
Această majorare salarială se acordă lunar, dar semestrial cuantumul său se poate modifica.

Semestrial sunt evaluare performanţele profesionale ale angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene. Funcţie de calificativele obţinute de angajaţi la evaluarea semestrială, li se menţine numărul de clase de salarizare suplimentare, li se scade sau li se creşte numărul de clase de salarizare acordate celor cărora le-a fost diminuat semestrul anterior.

La 30 iulie, 892 angajaţi ai Ministerului Fondurilor Europene au beneficiat de majorarea salariului de bază cu 62.5%, respectiv 75%.

- Spor pentru condiţii vătămătoare de muncă;

  • La data de 30 iulie, 202 de angajaţi ai Ministerului de resort au primit spor pentru condiţii vătămătoare de muncă.
  • Mai exact, primeşte spor pentru condiţii vătămătoare personalul preluat la data de 1 ianuarie 2015 de la Ministerul Mediului, şi cel preluat la data de 1 februarie 2016 de la Ministerul Transporturilor.
  • Fiecare dintre beneficiari primeşte între 106 lei şi 890 lei pe lună, pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Cuantumul sporului diferă de la angajat la angajat, funcţie de gradul profesional al fiecăruia, de vechimea în muncă şi dacă lucrează într-o funcţie de execuţie sau de conducere.
  • Sporul pentru condiţii vătămătoare nu este inclus în salariul de bază al celor 202 de beneficiari.

- Spor pentru „titlu ştiinţific doctor”;

  • La 30 iulie, 11 angajaţi ai Ministerului Fondurilor Europene au primit spor pentru „titlu ştiinţific doctor”.
  • Cuantumul sporului pentru „titlu ştiinţific doctor” este cuprins între 344 lei şi 732 lei lunar şi diferă de la angajat la angajat, funcţie de criterii precum: gradul profesional al angajatului, vechimea în muncă, dacă salariatul performează într-o funcţie de execuţie sau de conducere.
  • Suma aferentă sporului pentru „titlu ştiinţific doctor” este inclusă în salariul de bază al celor 11 angajaţi beneficiari şi li se acordă lunar, raportat la numărul de zile de muncă efectiv prestată.

În prezent, Ministerul Fondurilor Europene are 904 posturi ocupate.

Personalul Fondurilor Europene beneficiază pe perioada deplasării în străinătate de indemnizaţia de deplasare şi asigurarea cheltuielilor de transport, stabilite potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 518 din 10 iulie 1995, cu modificările şi completările ulterioare.

Precizări

Angajaţii MFE care au obţinut calificativul „foarte bine” la evaluarea semestrială a activităţii primesc în semestrul respectiv o majorare cu 25 de clase de salarizare suplimentare faţă de salariul de bază. Concret, această majorare corespunde creşterii salariului de bază cu 62.5%, respectiv 75%.

Salariaţilor MFE care au obţinut calificativul „bine” la evaluarea semestrială li se acordă pe semestrul respectiv o creştere a salariului de bază cu 42.5%.

Angajaţilor MFE care au primit calificativele „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” la evaluarea semestrială nu li se majorează salariul de bază în semestrul respectiv, au explicat oficialii Ministerului Fondurilor Europene pentru ECONOMICA.NET.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO