Stadionul din Comarnic, aparţinând unei firme la care este acţionar Cătălin Chelu, scos la licitaţie

ANAF va scoate la licitaţie pentru a doua oară stadionul din Comarnic, care aparţine SC Vulturul, unde acţionar este omul de afaceri Cătălin Chelu şi care a fost pus sub sechestru pentru datorii către stat, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 857.100 de lei.
Economica.net - lun, 26 nov. 2012, 19:23
Stadionul din Comarnic, aparţinând unei firme la care este acţionar Cătălin Chelu, scos la licitaţie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generală de Finanţe Publice (DGFP) Prahova, Iulia Dumitraşcu, ANAF va organiza, în 11 decembrie, a doua licitaţie publică pentru vânzarea stadionului din Comarnic, în suprafaţă de 6.378 de metri pătraţi.

Conform sursei citate, anunţul va fi postat marţi pe site-ul DGFP Prahova, iar preţul de pornire a licitaţiei este de 857.100 lei, la care se adaugă TVA.

Dumitraşcu a precizat că este pentru a doua oară când se organizează licitaţie pentru vânzarea stadionului din Comarcic, la prima licitaţie, în urma căreia stadionul nu a fost vândut, terenul fiind scos la vânzare la un preţ mai mare, respectiv 1.140.000 de lei, plus TVA.

Cei interesaţi de cumpărarea acestui teren trebuie să depună o ofertă de cumpărare şi trebuie, de asemenea, să achite o taxă de participare în valoare de 10 la sută din preţul de pornire a licitaţiei.

Contactat telefonic, primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă, a declarat că stadionul scos la licitaţie de ANAF nu aparţine oraşului Comarnic, ci este al societăţii comerciale Vulturul Comarnic SA.

Botoacă a acuzat că, în urmă cu mai mulţi ani, această societate ar fi intrat „în mod cam abuziv” în proprietatea acestui stadion, fără a da detalii asupra modului în care Vulturul Comarnic a obţinut titlul de proprietate asupra terenului.

Primarul din Comarnic a spus că administraţia locală ar fi interesată să achiziţioneze stadionul, dar nu la preţul la care acesta este scos la licitaţie luna viitoare.

„Ne vom prezenta la licitaţie, dar la a treia licitaţie, fiindcă ştiţi că dacă nu se prezintă nimeni, la următoarele licitaţii preţul va scădea”, a explicat Botoacă.

Acesta a arătat că, de-a lungul anilor, autorităţile locale din Comarnic au încercat în numeroase rânduri fie să cumpere, fie să închirieze stadionul de la Vulturul Comarnic SA, însă condiţiile puse de reprezentanţii societăţii au fost inacceptabile.

Astfel, potrivit primarului Dorian Botoacă, în 2004 primăria a cerut stadionul în administrare, exprimându-şi dorinţa de a înfiinţa o echipă de fotbal care să se numească „Vulturul Comarnic”.

„Le-am spus că astfel echipa de fotbal face reclamă societăţii şi că nici nu ar mai plăti impozit la bugetul local pe acel teren. Noi am cerut stadionul în administrare pe o perioadă de 20 de ani, dânşii ni-l ofereau pentru doar un an, iar în acest caz răspunsul lor ni s-a părut inacceptabil, având în vedere că de la bugetul local ar fi trebuit să plătim 10 – 15 miliarde de lei vechi numai pentru omologarea stadionului, iar pentru un an nu avea rost să facem această investiţie”, a mai spus Dorian Botoacă.

Acesta a arătat că a trimis, de asemenea, către Vulturul SA şi o solicitare de cumpărare a terenului, iar reprezentanţii societăţii au cerut o sută de euro pe metrul pătrat, un preţ pe care autorităţile din Comarnic l-au considerat mult prea mare.

Dorian Botoacă a arătat că Vulturul Comarnic SA a avut datorii de peste 100 000 de lei la bugetul local, însă acestea au fost achitate, în prezent această societate neînregistrând debite către bugetul local.

Directorul Vulturul Comarnic SA, Mihai Brânză, care este preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, nu a putut fi contactat prin secretariatul Vulturul SA.

Surse din rândurile conducerii Vulturul Comarnic au declarat însă pentru MEDIAFAX că societatea a plătit o mare parte din datoria către ANAF şi că în două săptămâni va fi achitat şi restul din datorie, astfel încât, în final, nu se va ajunge ca stadionul să fie scos la licitaţie.

Aceleaşi surse au arătat că Vulturul Comarnic SA nu deţine o echipă de fotbal şi că în prezent stadionul deţinut de societate, singurul din Comarnic, este folosit „pentru activităţi culturale sau pentru ca localnicii să desfăşoare acolo diverse activităţi sportive”.

Conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SC Vulturul SA Comarnic are ca acţionar persoană juridică SIF Muntenia, iar ca acţionar persoană fizică pe Chelu Constantin Cătălin, care deţine 49,273% din cota de participare la beneficii şi pierderi. Societatea are ca principal obiect de activitate „fabricarea de produse refractare”.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...