1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Lucrările la Stadionul Steaua au fost finalizate. Complexul sportiv de peste 90 milioane de euro va fi recepționat vineri în prezența premierului

Construcții Erbașu a finalizat lucrările la Stadionul Steaua. Proiectul de investiții urmează să fie recepționat vineri în prezența premierului Ludovic Orban, potrivit unui anunț al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

27 noi, 2020 | | ECONOMICA.net

"Astăzi, de la ora 19.00, Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, va participa, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, la recepția proiectului de investiții "Complexul Sportiv Steaua", realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții", anunță MLPDA.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, și o suprafață construită de 82.000 mp îndeplinește criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui și competitii sportive de rugby. Beneficiarii proiectului sunt Compania Națională de Investiții (CNI SA), pe perioada efectuării investiției și Ministerul Apărării Naționale, ulterior predării proiectului.

Compania Națională de Investiții a semnat pe 18 iulie 2018 contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții "Stadion Steaua" din Bulevardul Ghencea, nr. 45, Sector 6, București, cu Asocierea Construcții Erbașu S.A. & Concelex S.R.L & Terra Gaz Construct S.R.L..

Valoarea totală a investiției era în 2018 de 301 milioane de lei, inclusiv TVA. După reaprobarea indicatorilor tehnico-economici în octombrie 2019, valoarea totală a proiectului a crescut la 448 milioane de lei, inclusiv TVA (aproape 94 milioane de euro). Odată cu reaprobarea indicatorilor, capacitatea totală de spectatori a fost mărită de la 30.500 la 31.254 spectatori. Prin această optimizare a numărului total de locuri, a fost creat un număr suplimentar de locuri VIP, de la 1420 locuri prevăzute prin soluţia iniţială, la 2678 locuri. De asemenea, suprafaţa totală construită desfăşurată s-a mărit de la aproximativ 70.000 mp la 82.006 mp.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO