Stăpânii SIF Muntenia: nu aveţi încredere în administratori!

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) de la SIF Muntenia recomandă acţionarilor acesteia şi investitorilor „să trateze cu maximă circumspecţie orice comunicare făcută de SAI Muntenia Invest“, potrivit unui comunicat emis de CRA în această dimineaţă.CRA a restrâns drastic atribuţiile SAI Muntenia Invest, care mai este, doar formal, administratorul societăţii.
Adrian N. Ionescu - lun, 03 sept. 2012, 10:28
Stăpânii SIF Muntenia: nu aveţi încredere în administratori!

Războiul comunicatelor dintre cele două tabere de la SIF Muntenia (simbol bursier SIF4) s-a aprins după ce Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) a cerut convocarea adunării generale a acţionarilor în scopul aprobării rezilierii  contractului de administrare dintre SAI Muntenia Invest şi SIF Muntenia.

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) este format acum din reprezentanţii grupului de acţionari grupaţi în jurul omului de afaceri Ghorghe Iaciu şi a brokerului Bogdan Juravle, care au reuşit debarcarea fostei conduceri a SIF Muntenia, după preluări masive de pachete de acţiuni. CRA controlează la SIF4 o avere de peste 1,3 miliarde de lei.

CRA a reziliat contractul de administrare cu SAI Muntenia Invest acuzând lipsa de performanţă a acesteia şi presupusele daune aduse SIF4 de către administratori, prin „încălcarea îndatoririlor faţă de societate“. CRA vrea să tragă la răspundere pe SAI Muntenia în această privinţă, dar nu a formulat nici o cifră.

Acţionarii sunt chemaţi să aprobe condiţiile rezilierii contractului de administrare, dar data nu a fost stabilită.

La rândul său, SAI Muntenia Invest a replicat, afirmând că  acuzaţiile CRA sunt „rezultatul unei grave deformări a realităţii“ şi „chiar susceptibile, pe alocuri, să afecteze imaginea SIF Muntenia“.

De aceea, în dimineaţa aceasta, CRA a recomandat „maxima circumspecţie“, faţă de comunicările SAI administratorului SIF4, susţinând că argumentele aduse de SAI Muntenia Invest, în apărarea sa, ar plasa-o într-o poziţie de conflict de interese.

De miercuri încoace, SAI Muntenia Invest mai poate derula doar operaţiuni de administrare curentă şi este obligată de CRA să-i raporteze toate operaţiunile SIF4 cu o valoare de peste 10.000 de euro, ca şi cele ale companiilor la care SIF deţine participaţii majoritare.

De asemenea, la CRA vor fi raportate toate plăţile de peste 5.000 de euro efectuate de SIF Muntenia, iar SAI Muntenia Invest nu va mai primi nici un ban fără aprobarea CRA, potrivit raport trismis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Reprezentanţii Muntenia Invest susţin că aceste măsuri au fost hotărâte de CRA ilegal şi că reprezentanţii acţionarilor şi-au depăşit sfera atribuţiilor.

 Acţiunile SIF4 sunt în creştere (la ora 13.30) cu 0,56% până la 0,719 lei/tillu.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...