1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Start pentru Autostrada Sibiu-Piteşti: au fost bătuţi primii ţăruşi topografici pe secţiunea 1 - FOTO

Veste bună despre cel mai important proiect rutier al României. Constructorul austriac Porr a început activitatea de proiectare pe secţiunea 1 Sibiu – Boiţa a Autostrăzii Sibiu – Piteşti, potrivit pasionaţilor de infrastructură. 

09 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

"Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atașate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu – Pitești a început... pe hârtie deocamdată! În poze vedeți țăruși topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfășurare", anunţă Asociaţia Pro Infrastructură (API).

Reprezentanţii API subliniază că este vorba despre 13,17 km între Sibiu și Boița. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.

"Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem și utilaje la lucru spre sfârșitul acestui an: organizare de șantier, decopertări, depozite materiale, poate piloți forați la structurile majore. Termenul de execuție este de 3 ani", adaugă API.

Reprezentanţii Asociaţiei solicită responsabililor din Guvern să adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se află pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esențial în demararea la timp a lucrărilor în teren.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

FOTO: Ţăruşi topografici pe A1 Sibiu – Piteşti, lot 1 Sibiu – Boiţa (sursa: SB76UFO, membru forum API)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO