Start-Up Nation: Banca Transilvania, CEC Bank şi BCR, parteneri ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri pentru program

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMCCA) a parafat, luni, în mod oficial, parteneriate cu instituţiile bancare care vor oferi posibilitatea să ofere beneficiarilor creditele-punte în cadrul Programului Start-Up Nation.
Economica.net - lun, 31 iul. 2017, 12:02
Start-Up Nation: Banca Transilvania, CEC Bank şi BCR, parteneri ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri pentru program

Băncile partenere sunt: Banca Transilvania, CEC Bank şi Banca Comercială Română (BCR).

‘Cei care au aplicat în cadrul programului au avut două opţiuni la dispoziţie: să opteze pentru cererea de rambursare sau pentru cererea de plată. În cazul cererii de plată, am sugerat să se discute cu furnizorii care sunt dispuşi să le furnizeze echipamentele în maximum 45 de zile, fără a avea presiune pe cash flow. Cei care vor merge pe cererea de rambursare au posibilitatea de a implementa proiectul prin creditul punte cu partenerii noştri. Astăzi semnăm contractul de parteneriat care va pune bazele creditului punte. Creditul-punte este de mare importanţă, pentru că în momentul în care dosarul trece de evaluare, cel care beneficiază de proiect ajunge la unul dintre partenerii noştri, iar în cel mult două săptămâni vor primi suma necesară. Banca reprezintă un punct important. Creditul ajunge în contul beneficiarilor, beneficiarul va cheltui banii pentru necesar, iar toate echipamentele care fac parte din active şi cele de inventar vor intra în această primă tranşă. Avem foarte mult de lucrat în acest sens, colaborarea dintre noi ca minister, prin agenţiile noastre, partenerii noştri şi beneficiari’, a menţionat Laufer.

Potrivit ministrului de resort, ‘parte din proiect face şi Fondul de Garantare pentru IMM’.

‘În acest sens, încercăm să reducem costurile cât mai mult şi cred că în cel mai scurt timp vom găsi o soluţie simplă pentru ca dosarele să fie soluţionate într-un termen rezonabil şi să eficientizăm costurile’, a subliniat Ilan Laufer.

Conform datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile ale sesiunii. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Pe de altă parte, în cazul programului guvernamental de sprijin a internaţionalizării companiilor româneşti, firmele care doresc să se promoveze pe pieţele externe se pot înscrie începând de luni, 31 iulie, ora 10:00, iar fondurile se vor aloca după principiul primul venit, primul servit.

Suma maximă pe care o poate accesa o firmă este 50.000 de lei. Există o contribuţie proprie de 10% a celor care aplică, deci grantul este nerambursabil în proporţie de 90%, a explicat Laufer, în cadrul unei conferinţe de lansare a programului.

Pe de altă parte, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat analizează introducerea unor produse alternative de finanţare pentru cele peste 10.000 de firme care s-au înscris în programul Start-Up Nation şi care nu s-au calificat pentru a primi fonduri în acest an.

‘Rezultatele finale ale Start-Up Nation arată că au fost depuse 19.026 planuri validate ca fiind bune, din care 8.600 ar intra la finanţare şi am avea încă peste 10.000 de planuri în aşteptarea unei finanţări. Finanţarea totală cerută este de 3,7 miliarde de lei, însă valoarea pe care o avem noi alocată pentru acest an este de 1,7 miliarde de lei, ceea ce ar însemna că există o cerere suplimentară de 2 miliarde de lei pentru finanţare. Eu cred că trebuie să ne gândim şi la soluţii alternative de finanţare a acestor companii. Apreciez foarte multe efortul depus de antreprenori şi de cei care şi-au făcut curajul să se înscrie în programul Start-Up Nation, s-au dus şi au creat un plan de afaceri, au creat o viziune, au depus un efort pe care eu îl apreciez foarte mult şi fără de care programul nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes’, a explicat, săptămâna trecută, Ilan Laufer.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.