Start-Up Nation. Cum arată programul PSD prin care promite 1,8 miliarde de euro care să-l facă patron pe orice român

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a promis că va lansa, anul viitor, un program de sprijinire a start-up-urilor, prin care statul va aloca câte 200.000 de lei fiecărui român care deschide un business. Ţinta este dublarea numărului de firme, în următorii patru ani.
Economica.net - vin, 16 dec. 2016, 22:25
Start-Up Nation. Cum arată programul PSD prin care promite 1,8 miliarde de euro care să-l facă patron pe orice român

„De la 1 mai (pornim n-red.) implementarea programului Start-up Nation ce vizează alocarea a zece mii de granturi nerambursabile cu o valoare de maxim 200000 de lei pentru tineri și pentru oricine dorește să-și pornească o afacere”. Decalaraţia a fost făcută de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în prima sa conferinţă de presă după câştigarea alegerilor.

Dacă va fi pus în practică, programul PSD presupune alocarea unor fonduri uriaşe, de aproape două miliarde de euro, în urma cărora să fie create 40.000 de noi firme, în cei patru ani de mandat.

Proiectul vizează alocarea a până la 200.000 de lei pentru fiecare român care se vrea antreprenor şi are un proiect de afacere. Statul va finanţa 10.000 de astfel de noi afaceri în fiecare an. Deci, dacă programul va fi pus în practică în totalitate (Dragnea a spus că tot programul de guvernare al PSD va fi respectat, la virgulă), în cei patru ani de mandat viitorii antreprenori vor primi până la opt miliarde de lei, adică circa 1,8 miliarde de euro, şi se vor fi înfiinţat 40.000 de firme noi.

Momentan, criteriile de selecţie a proiectelor care vor fi finanţate nu sunt cunoscute decât la nivel general, la fel şi domeniile de activitate. „Alocarea financiară va fi realizată în funcţie de contribuţia proiectului la dezvoltarea Regiunii prin crearea de noi locuri de muncă bine plătite în următoarele domenii: tehnologia informaţiilr şi comunicaţiilor, industria auto şi componente, mediu, textile, lemn, mobilă şi industrii creative, procesarea alimentelor şi a băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, turism şi ecoturism, agricultură, silvicultură, pescuit şi acvacultură”, scrie în programul PSD.

Românii care se vor califica să devină patroni cu sprijinul statului vor avea parte de proceduri birocratiuce simplificate. PSD promite că înfiinţarea fimei (SRL) va fi gratuită, capitalul social nu trebuie să fie mai mare de un leu, firma va fi înfiinţată într-o singură zi, va beneficia de o e-semnătură gratuită şi va beneficia până şi de un cont bancar gratuit.

Efectele pe care PSD le vede în urma aplicării acestui program: creştere anuală cu 20% a numărului de firme din România (ceea ce ar dubla practic numărul actual de firme, peste patru ani), alături de crearea a 60.000 de noi locuri de muncă până în anul 2020.

Cum vrea PSD să operaţionalizeze acest program? Iată ce scrie la rubrica „Cum facem?”. „Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului-cel puţin un incubator de afaceri în fiecare judeţ, un liceu antreprenorial în fiecare reşedinţă de judeţ, centre de expansiune economică: suport legislativ şi tehnic pentru pătrunderea pe pieţele externe”.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...