Startup românesc de 2,5 milioane euro: aplicație de pariuri sportive între prieteni

YEPP, o aplicație de pariuri sportive între prieteni dezvoltată în România, își propune să atragă investiții de tip seed în valoare de peste 250.000 de euro prin intermediul SeedBlink, platforma de finanțare participativă. Start-up-ul a obținut deja o investiție în valoare de 300.000 de euro din partea Spyglass Management, o companie privată de investiții din Chicago. În plus, YEPP a înregistrat o evaluare pre-finanțare de 2,5 milioane de euro, care evidențiază avantajul competitiv și potențialul de business al start-up-ului românesc.
Lidia Neagu - lun, 22 nov. 2021, 15:49
Startup românesc de 2,5 milioane euro: aplicație de pariuri sportive între prieteni

YEPP își propune să revoluționeze modul în care oamenii interacționează cu evenimentele sportive, permițându-le pasionaților de sport să plaseze pronosticuri pe rezultatele oricăror evenimente sportive și să concureze astfel cu prietenii lor în mod simplu și rapid, într-un mediu digital. Start-up-ul a fost dezvoltat în România și lansat în 2021, în urma unei investiții de 350.000 de euro din partea celor doi fondatori – Cosma Wolkonsky și Paul Radu, ambii cu vastă experiență în business și sport.

„Această investiție reprezintă mai mult decât un prim pas important pentru YEPP, este o piatră de hotar și o dovadă a încrederii în viziunea noastră, aceea de a le oferi pasionaților de sport un nou mod în care se pot bucura de evenimentele preferate alături de prieteni. Deși suntem la început, avem multiple planuri de extindere! Cu această investiție din partea Spyglass, vom putea să continuăm deblocarea potențialului aplicației noastre și să lansăm YEPP în piețe internaționale importante, pentru a aduce aplicația mai aproape de cât mai mulți fani ai sportului, din întreaga lume”, a declarat Cosma Wolkonsky, CEO YEPP.

Aplicația mobilă YEPP este compatibilă cu dispozitivele care rulează atât Android cât și iOS, și este deja disponibilă în 10 limbi diferite, în țări din Europa, America de Nord și Sud. Aplicația le permite utilizatorilor să plaseze pronosticuri sportive alături de prieteni și să localizeze baruri cu specific sportiv, oferindu-le totodată și o imagine de ansamblu a canalelor TV care transmit evenimente sportive.

„YEPP a demonstrat că dispune de un potential fantastic și ne bucurăm să le fim aproape în accesarea lui, oferind noi moduri de interacțiune utilizatorilor, pornind de la pasiunile și sporturile favorite ale acestora. Am fost convinși de angajamentul echipei din spatele acestui produs revoluționar, acela de a integra inovația în această industrie și suntem încrezători că este un moment oportun pentru YEPP. Platforma de pariuri sportive importante este o resursă inovatoare și îndrăzneață, cu mult potential comercial”, a declarat Ted Cominos, Consultant Spyglass Management.

Planuri de extindere
Începând cu luna ianuarie a anului 2022, YEPP se va axa pe creșterea prezenței sale operaționale în nouă orașe mari din Europa, printre care Berlin, Londra, Madrid, Milano și Paris. De asemenea, în anticiparea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din 2022, planurile YEPP de expansiune vor viza noi orașe majore la nivel global, cu tradiție sportivă importantă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...