Startup-ul Ezra Health, fondat de un român în SUA, a găsit o soluţie pentru testarea COVID-19. În decembrie a strâns 18 mil. dolari

Startup-ul Ezra Health, fondat de antreprenorul român Emi Gal, specializat în testarea pentru cancer a primit în decembrie o finanțare de 18 milioane de dolari, iar acum pivotează spre testare pentru COVID-19, potrivit Forbes.   
Lidia Neagu - mar, 02 iun. 2020, 07:36
Startup-ul Ezra Health, fondat de un român în SUA, a găsit o soluţie pentru testarea COVID-19. În decembrie a strâns 18 mil. dolari

Când noul coronavirus afecta regiunea Wuhan din China, în luna decembrie a anului trecut, firma a primit 18 milioane de dolari investiție Seria A de la FirstMark Capital. Runda a inclus, de asemenea, antreprenori cu profil înalt precum Vlad Tenev (Robinhood), Dave Gilboa (Warby Parker) și Jeff Raider (Harry’s). Ezra construia atunci o metodologie de testare timpurie a cancerului mai accesibilă și ieftină.

Cu sediul în New York și fondat de Emi Gal și Diego Cantor, Ezra a dezvoltat un software bazat pe inteligenţă artificială (AI) care sporește eficiența aparatelor RMN existente. Software-ul său recunoaște diferite modele instruite pe sute de mii de imagini RMN şi poate corecta distorsiunile și erorile din imagini, făcând RMN-urile mai rapide și, prin urmare, mai ieftine. O scanare tradițională a cancerului poate costa până la 10.000 de dolari în SUA și necesită ca pacientul să se întindă în tubul RMN, un spaţiu claustrofob, pentru mai mult de trei ore.

În schimb, soluţia Ezra costă 1.950 de dolari și durează aproximativ o oră. Întregul proces, mai puţin RMN-ul, se întâmplă pe aplicația Ezra: comandarea testelor, programarea vizitelor, primirea rezultatelor și consultarea medicilor. Astfel, doctorii pot identifica mai rapid cancerul.

Conform Forbes, Emi Gal, în vârstă de 34 de ani, intenţiona să folosească investiția pentru a construi noi programe de inteligență artificială şi pentru a se extinde în mai multe oraşe americane. Dar, apoi a venit pandemia de COVID-19. Afacerea lui Gal înghețase brusc pentru că tot sistemul medical era concentrat pe testare COVID-19.

Oamenii s-au speriat să meargă la supermarket, să nu mai vorbim de un spital. Chiar și asistența de urgență a înregistrat o scădere semnificativă a volumului – vizitele la unele camere de urgență au scăzut cu 50% de la începerea pandemiei. După o creștere a numărului de utilizatori cu 30% pe lună, afacerea începută de Ezra, a înghețat.

Gal a trecut de atunci de la cancer la Covid-19 pentru a ajuta pacienții – și compania sa – să se recupereze. La 1 iunie, Ezra a lansat un nou produs pentru a detecta leziunile pulmonare lăsate în urma bolii. Denumit Covid 360, serviciul este realizat alături de teste de anticorpi şi tomografii a plămânilor pacienților.

„Covid 360 este o modalitate de a ajuta oamenii și de a porni din nou motorul Ezra”, spune Gal.

Testul Ezra se bazează pe scanări CT tradiționale – radiografii controlate de computer – care nu utilizează software-ul AI. În schimb, Gal oferă o programare ușoară și se bazează pe relațiile curente cu centrele de imagistică pentru a livra testele pentru 390 de dolari.

„Vrem să o facem mai mult pentru a ajuta oamenii, decât să o transformăm într-o linie mare de business”.

Planul este de a utiliza această strategie pentru a crește brandul Ezra și să atragă clienți care vor comanda ulterior teste pentru cancer, linia de business principală pentru Ezra.

În prezent, startup-ul este în discuții cu firmele de asigurări pentru a acoperi costurile testările Ezra.

„Vedem interesul asiguratorilor pentru că e o presiune pe ei pentru a acoperi costurile tratamentului pentru cancer. Tratarea timpurie e mult mai eficientă din toate punctele de vedere”, a mai spus Emi Gal.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...