Startup-ul românesc Bunnyshell se extinde pe piețele din Orientul Mijlociu. ”Până la finalul anului 2024, 70% din vânzări vor fi realizate în afara României”

Bunnyshell, startup românesc care a dezvoltat o platformă de tip environment as a service (EaaS) ce ajută echipele de programare să livreze software mai rapid, a încheiat un parteneriat cu Middle East Telecommunications Company (METCO), care va susține extinderea companiei pe piețele arabe din zona Golfului Persic. Cu sediul principal în Kuweit, METCO este furnizor de soluții de tehnologie a informației și comunicațiilor pentru operatori de telecomunicații, mari companii private și instituții guvernamentale, și are, de asemenea, birouri în Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Sudan, Irak și Oman.
Lidia Neagu - mar, 05 sept. 2023, 11:16
Startup-ul românesc Bunnyshell se extinde pe piețele din Orientul Mijlociu. ”Până la finalul anului 2024, 70% din vânzări vor fi realizate în afara României”

Compania Bunnyshell estimează că, până la finalul anului 2024, 70% din vânzări vor fi realizate în afara României. În prezent, 35% din cifra de afaceri Bunnyshell este generată din proiecte globale. 

Bunnyshell face ușoară crearea și administrarea de medii de lucru complexe pentru dezvoltare, testare și producție astfel încât echipele de programare să livreze software mai rapid și să se concentreze pe construirea celor mai bune produse de tehnologie. Bunnyshell este un produs care automatizează crearea mediilor de development, testare și producție, astfel încât programatorii să se concentreze pe ceea ce fac cel mai bine, adică să scrie cod și să inoveze.

“Suntem optimiști că prin acest nou parteneriat vom valorifica expertiza extinsă a companiei METCO în domeniul transformării digitale. Din perspectiva scalării Bunnyshell, piețele arabe din Golf generează în prezent numeroase oportunități în domeniul digitalizării. Companiile active în domenii importante din Emiratele Arabe Unite văd inovarea ca pe o prioritate strategică și experiența echipei METCO în sectorul tehnologiei ne va susține în demersurile noastre de a penetra piețele arabe, iar acest lucru va genera în viitor un potențial de dezvoltare și investiții în sectorul tech din România”, a declarat Alin Dobra, CEO Bunnyshell.

Retailul, fintech, sistemul bancar și e-commerce-ul sunt domeniile cu cel mai mare potențial de creștere pentru Bunnyshell pe piețele arabe, potrivit lui Alin Dobra.

Semnarea unui parteneriat între Bunnyshell și METCO și extinderea companiei românești pe piețele arabe reprezintă rezultate ale eforturilor concentrate ale The Gulf-Romania Investment Council (GRIC) și ale reprezentanților mediului diplomatic din cele două regiuni, care au contribuit și facilitat conectarea și colaborarea dintre oamenii de afaceri din România cu cei din state membre ale Consiliul de Cooperare al Golfului (precum EAU, Kuweit, Bahrain, Oman, Qatar, Arabia Saudită) în sectoare diverse de activitate, de la IT și tehnologie până la agricultură și producție alimentară, energie, logistică, turism și real estate.

Cele două companii au demarat discuțiile în cadrul evenimentului dedicat domeniilor de tehnologie și energie, RO-UAE Tech & Energy Summit, organizat de GRIC în noiembrie 2022, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite în cadrul căruia au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și mediului diplomatic din România și GCC.

“GRIC este un facilitator pentru alinierea intereselor de business ale companiilor românești cu cele din regiunea GCC, o zonă cu un potențial uriaș de creștere care înglobează printre cei mai activi, vizionari și potenți economic investitori. Sunt state precum Emiratele Arabe Unite, care, fără îndoială, își propun și datele arată că reușesc să devină o platformă globală de inovație și dezvoltare de business”, spune Paul Gheorghiu, Președinte GRIC.

“Parteneriatul dintre Bunnyshell și METCO, grup cu prezență relevantă în zona Golfului, reprezintă un pas important pentru continuarea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale dintre cele două regiuni, fiind un exemplu concret al potențialului de colaborare dintre companii locale, din România, și companii din zona Golfului,” a declarat Excelența Sa Octavian Bădica, Ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite.

Bunnyshell este o platformă cloud-agnostică de tip „Environments as a Service” care simplifică crearea și menținerea de medii de dezvoltare complete, testare și producție. Platforma permite astfel oricărei echipe de programatori să livreze software mai rapid și să se concentreze pe construirea de produse excelente. 

The Gulf – Romania Investment Council și-a asumat misiunea de a dezvolta și promova cooperarea comercială și investițională între mediul de afaceri din România și din regiunea țărilor GCC, prin crearea și susținerea unor platforme relaționale  care să valorifice  specificul economic, legislativ și cultural. GRIC are o prezență solidă atât în România cât și în Emiratele Arabe Unite și în alte state din regiunea Golfului Persic.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul care a lansat aplicația de traduceri DeepL, evaluat la 2 miliarde dolari după o rundă de finanţare de 300 mil. dolari
Startup-ul care a lansat aplicația de traduceri DeepL, evaluat la 2 miliarde dolari după o rundă de finanţare de 300 ...
DeepL, un startup german axat pe servicii de traducere bazate pe inteligență artificială, a anunțat miercuri o investiție de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 2 miliarde de dolari,......
Ultimatum pentru Ungaria. Comisia Europeană a dat un termen de două luni autorităţilor de la Budapesta pentru a răspunde preocupărilor legate de legea de „protecţie a suveranităţii naţionale”
Ultimatum pentru Ungaria. Comisia Europeană a dat un termen de două luni autorităţilor de la Budapesta pentru a răspunde ...
Comisia Europeană a informat joi că a dat un termen de două luni Ungariei pentru ca aceasta să răspundă preocupărilor ...
Bursa Română de Mărfuri anunţă lansarea pieţei sale de energie electrică cuplată
Bursa Română de Mărfuri anunţă lansarea pieţei sale de energie electrică cuplată
Bursa Română de Mărfuri (BRM) a anunţat, joi, operaţionalizarea deplină şi deschiderea pieţei sale de energie electrică ...
Ce resurse financiare alocăm distracțiilor? Top 3 activități gratuite, preferate de români
Ce resurse financiare alocăm distracțiilor? Top 3 activități gratuite, preferate de români
Educația financiară este un subiect de interes la ora actuală. În 2024 suntem mai atenți ca oricând cum ne cheltuim ...