Startup-ul românesc de tehnologie Swazm colaborează cu Maguay pentru extinderea reţelei blockchain

Startup-ul românesc de tehnologie Swazm a semnat un parteneriat cu Maguay, cel mai mare producător român de servere și singura companie din România, din domeniul IT, care se află pe lista furnizorilor CERN - Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare. Parteneriatul constă în extinderea reţelei blockchain Swazm, prin utilizarea de resurse computaţionale puse la dispoziția proiectului de către Maguay.
Economica.net - joi, 11 apr. 2019, 10:52
Startup-ul românesc de tehnologie Swazm colaborează cu Maguay pentru extinderea reţelei blockchain

Astfel, cele două companii au semnat un acord pentru implementarea unui proiect pilot, prin care Swazm va avea la dispoziție mai multe resurse computaționale, iar Maguay va câștiga o metodă alternativă pentru a-și capitaliza activele deja existente, dar sub-utilizate, din cadrul centrelor sale de date.

Obiectivele proiectului pilot constă în testarea comportamentului rețelei în ceea ce privește eficiența alocării de resurse computaționale, folosind mașini virtuale, și validarea potențialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.

„Suntem foarte bucuroși că am semnat acest parteneriat cu Maguay și vrem să folosim această colaborare drept exemplu de reușită pentru alte companii mari cu care suntem în discuții și care sunt interesate să intre pe Swazm. La nivel mondial, între 40% și 60% din resursele computaționale din data centere sunt sub-utilizate, iar Swazm poate să ajute aceste companii să folosească și să monetizeze resursele care nu sunt comercializate, reducând risipa de energie electrică și de putere de calcul”, a explicat Vali Mălinoiu, CEO-ul Swazm.

„Vedem această colaborare ca o extindere firească a ariilor în care Maguay își desfășoară activitatea și inovează (…) Am fost mereu cu un pas în față și am încercat în același timp și să educăm piața, atât ca producător de hardware, dar și ca integrator de soluții IT avansate. Iar SWAZM este o soluție inovatoare în care vedem mult potențial, atât din perspectiva utilizării soluției în cadrul centrelor de date proprii, cât și a integrării ei în proiecte interesante” a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.

Echipa Swazm a dezvoltat o suită de tehnologii interconectate, ce au scopul de a oferi o soluție la cheie pentru scalarea oricărui proiect descentralizat. Swazm utilizează tehnologii de descentralizare a stocării și a puterii de calcul şi își propune să realizeze o piață digitală de putere de calcul unde fiecare resursă informatică neutilizată să poată fi pusă la dispoziția celor care au nevoie de ea.

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie.

Conform IDC, Maguay este cel mai mare producător român de servere, fiind singurul producător român din Top 5 Server vendors, din ultimii zece ani și singurul producător român cu certificarea Intel HPC Specialist.

În 2018, Maguay a finalizat livrarea la CERN a unui sistem HPC – grid de 516 noduri server Maguay eXpertServer.

Maguay este de asemenea un important integrator de proiecte informatice complexe – capabil să implementeze și să livreze „la cheie” soluții informatice hardware și software cu asigurarea unor servicii și a unui suport de calitate.

Te-ar mai putea interesa și
Rata de infectare din Bucureşti scade din nou. A doua zi consecutivă sub 1 la mie 18.05.2021
Rata de infectare din Bucureşti scade din nou. A doua zi consecutivă sub 1 la mie 18.05.2021
Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 0,89, faţă de 0,94, cât a fost ieri. Este a 42-a zi consecutivă în care incidența din Capitală scade....
Cod roşu de inundaţii şi furtuni în România. Cod galben de vânt în toată ţara – Fenomene extreme în mai multe regiuni
Cod roşu de inundaţii şi furtuni în România. Cod galben de vânt în toată ţara – Fenomene extreme în mai multe ...
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri ...
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Vodafone România a raportat venituri din servicii de 801 milioane de euro, în anul financiar încheiat la 31 martie 2021, ...
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din zona de vest a țării, a contractat o finanțare ...