Startup-ul românesc Hilio se extinde în Republica Moldova, în urma unui parteneriat încheiat cu operatorul telecom Moldcell

Startup-ul românesc Hilio, cea mai mare platformă de telemedicină ce oferă servicii de sănătate psiho-emoțională și well-being, anunță că se extinde pe piața din Republica Moldova printr-un parteneriat strategic semnat cu societatea de telecomunicații digitale Moldcell. Astfel, Hilio va oferi cetățenilor din Republica Moldova servicii medicale, dar și de sănătate psiho-emoțională la cele mai înalte standarde, prin intermediul experților înregistrați în platformă, atât din România, cât și din Republica Moldova.
Ion Dobreanu - lun, 27 nov. 2023, 19:20
Startup-ul românesc Hilio se extinde în Republica Moldova, în urma unui parteneriat încheiat cu operatorul telecom Moldcell

Serviciul e-Sănătate: asistentul personal de sănătate, direct de pe telefon

În baza colaborării, compania Moldcell lansează în premieră pentru piața din Republica Moldova serviciul „e-Sănătate”, un asistent pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă, prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Servicul de telemedicină „e-Sănătate” a apărut ca o soluție pentru satisfacerea nevoilor de sănătate psiho-emoțională și well-being, mai ales după perioada pandemiei, când importanța serviciilor online de sănătate și telemedicină a crescut exponențial.

Parteneriatul dintre Hilio și Moldcell reprezintă un angajament pe termen lung în oferirea de servicii de telemedicină pe piața din Republica Moldova. Cele două companii au dezvoltat integrări tehnice la nivelul platformelor pentru a asigura astfel o experiență completă și intuitivă utilizatorilor. Pe lângă experiența bogată a Hilio în oferirea de consultații în regim de telemedicină.

“Parteneriatul cu Moldcell reprezintă un pas important în strategia de extindere a companiei Hilio către piețe noi, acolo unde prin expertiza noastră putem să aducem valoare, dar și complementaritate sistemului medical și pacienților. Sunt un susținător al inovării și transformării sistemului medical pentru binele pacienților. Încă din 2016 am văzut telemedicina ca fiind o inovare ce va ajunge să salveze vieți, fie că vorbim de prevenție și acces la servicii medicale la distanță acolo unde nu există competențe locale, fie că ne referim la intervenții medicale la distanță între doctor – doctor sau doctor – spital. În calitate de medic sunt onorat că pot să contribui la această inovare și transformare a sistemului medical prin construirea Hilio, platforma de e-sănătate din România”, a declarat Mihai Bran (foto dreapta), cofondator Hilio, medic psihiatru.

”Lucrăm cu Moldcell în strânsă legătură la dezvoltarea serviciului de e-sănătate dedicat cetățenilor din Republica Moldova, prin customizarea soluției tehnice, integrări între platformele Hilio și Moldcell, dar și prin securizarea de parteneriate cu clinici și specialiști care să ofere servicii medicale și de psihoterapie la cele mai înalte standarde. Avem o experiența de peste 7 ani în livrarea de servicii de psihoterapie și medicale în regim de telemedicină în România, și continuăm să învățăm și să îmbunătățim accesul și experiența utilizatorilor noștri. Platforma Hilio a fost construită încă de la început într-o arhitectură flexibilă și cu funcționalități care să permită extinderea cu ușurință pe alte piețe, cum ar fi de exemplu opțiunea de a tranzacționa serviciile medicale în multiple monede. Suntem încrezători că alături de Moldcell și partenerii medicali locali vom crește gradul de utilizare a serviciilor digitale de sănătate și în Republica Moldova, cu un impact pozitiv asupra prevenției și calității vieții”, a spus Bogdan Lefter (foto stânga), cofondator Hilio.

“Suntem bucuroși să aducem serviciul e- Sănătate tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Noi credem că tehnologia trebuie să fie centrată pe oameni și să vină în sprijinul lor, iar fuziunea domeniului de sănătate și tehnologie se aliniază cu misiunea noastră de a aduce întreaga lume în mâinile abonaților noștri pentru ca ei să-și trăiască viața din plin”, a declarat Carolina Bugaian, director general Moldcell.

Pentru acest parteneriat Hilio a dezvoltat arhitectura necesară integrării cu Moldcell, a recrutat specialiștii și partenerii medicali și a lucrat alături de noul partener din Republica Moldova la dezvoltarea abonamentelor pentru serviciile de telemedicinp și sănătate psiho-emoțională.

Parteneriatul strategic vine ca urmare a unei cereri publice de ofertă inițiată de compania Moldcell, iar Hilio, companie în care a investit eMAG Ventures, a fost preferat datorită experienței în domeniul sănătății digitale, a interfeței prietenoase, atât pentru utilizatori, cât și pentru specialiști, dar și a arhitecturii care permite integrări și customizări rapide, se precizează în comunicatul transmis de companie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bihor a anunţat, duminică, deschiderea traficului pe Centura Sântandrei, un drum nou în lungime de 5 kilometri, prima din cele şapte centuri noi construite......
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Wiener Privatklinik din Viena, unde deja lucrează câţiva medici români şi 20 de asistente românce, vrea să mai angajeze ...
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Marca Jaguar se apropie de împlinirea a nouă decenii de inovații și producție de motoare cu ardere internă și sărbătorește ...
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu ...