Startup-ul românesc pentru verificarea identității digitale Qoobiss se lansează și în Republica Moldova

Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss care a lansat prima soluție Know-Your-Customer (KYC) complet automatizată din țară, se lansează și în Republica Moldova.
Lidia Neagu - vin, 22 apr. 2022, 15:14
Startup-ul românesc pentru verificarea identității digitale Qoobiss se lansează și în Republica Moldova

Conform oficialilor companiei, Qoobiss are deja discuții avansate de colaborare cu bănci și companii financiare din țară.

Cu o investiție de 1.000.000 euro în dezvoltarea tehnologiei, soluția KYC creată de Qoobiss este concepută pentru a fi ușor scalabilă pentru un număr mare de utilizatori, rapid de implementat și 100% online. Astfel, procesul de verificare a identității oferit de Qoobiss este automat și construit pentru a maximiza procesul de integrare a noilor clienți, cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, alimentate de inteligența artificială. 

“Suntem foarte bucuroși că am deschis un punct nou de lucru în Republica Moldova, după un an de activitate în România, unde soluția noastră a fost primită foarte bine de către clienți. Credem că potențialul în Moldova este unul foarte bun, băncile din regiune fiind foarte deschise către soluții software inovatoare și automatizări de procese”, a declarat Alexandru Rizea,  CTO-ul Qoobiss.

„Soluția noastră poate fi utilizată de către companii din fintech, dar și din alte industrii, precum domeniul blockchain, e-commerce sau medical, deoarece echipa noastră înțelege foarte bine problemele specifice fiecărui tip de companie și echilibrul delicat între obligațiile legislative și nevoia utilizatorilor de a avea o experiență îmbunătățită de folosire a soluțiilor digitale de verificare a identității. Obiectivul nostru este să oferim o soluție scalabilă pentru un număr mare de utilizatori și un protocol foarte sigur. Toate procesările de date personale ale clienților se vor face în strictă corespundere cu legislația de protecție a datelor personale. Pe lângă soluția de verificare a identității, vom oferi clienților din Republica Moldova soluția noastră de onboarding care va îngloba și soluția de KYC și semnătură electronică”, a explicat Alexandru Rizea.

Cu ajutorul soluției Qoobiss, companiile pot verifica automat datele de identificare ale clienților, utilizând fotografii ale actului de identitate atunci când este creat un nou cont online. Software-ul scanează documentul, extrage datele clienților, efectuează o verificare instantanee a identității utilizatorului și validează actul de identitate, păstrând confidențialitatea completă a datelor.

De asemenea, funcția Anti Money Laundering (AML) /  Know-Your-Customer (KYC) ajută la reducerea numărului de fraude, prin verificarea rapidă și precisă a identității clienților. Companiile fintech sunt, asfel, ajutate de Qoobiss să verifice automat bazele de date PEP (Politically Exposed Persons) și AML pentru a valida conformitatea clienților. 

În plus, API-ul companiei permite utilizarea semnăturii electronice avansate pentru a valida orice aprobări convertite în pdf și contractele dintre companiile fintech și clienți.

Qoobiss oferă soluții de verificare a identității digitale, personalizate pentru o gamă largă de industrii precum: fintech, medical, blockchain, e-commerce etc.

Start-up-ul românesc Qoobiss reprezintă o continuare tehnologică și conceptuală a Credimatic Network, companie înființată în 2016 și axată pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare și avansate pentru industria financiară.

Construind inițial soluții tehnice de software și hardware pentru industria fintech, compania a introdus pe piață tehnologii inovatoare pentru servicii la distanță pentru clienți, cu obiectivul de a îmbunătăți experiența clienților și de a reduce timpul de procesare și optimizare a costurilor operaționale. De-a lungul timpului, Credimatic Network și-a extins competența în diferite industrii, concentrându-se pe soluții software care utilizează cele mai noi tehnologii biometrice alimentate de inteligența artificială și în 2021 și a lansat Qoobiss.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...