Startup-ul tech BeeFast primește o investiție de 500.000 de euro și vizează triplarea afacerii

După un an și jumătate de activitate, BeeFast – start-up tech de curierat ultra-rapid și integrare digitală pentru businessuri offline – primește o investiție de 500.000 de euro pentru accelerarea businessului, extinderea sa și consolidarea la nivel operațional. Infuzia de capital vine de la un investitor privat, valoarea din prezent a BeeFast fiind evaluată la 3 milioane de euro.
Lidia Neagu - joi, 15 iul. 2021, 12:40
Startup-ul tech BeeFast primește o investiție de 500.000 de euro și vizează triplarea afacerii

Lansată la finalul lui 2019, BeeFast a devenit o soluție la problema livrărilor ultra-rapide în București și Ilfov, având o medie de livrare de 55 de minute de la plasarea comenzii. Acesta a fost principalul motor de creștere în 2020, când, pe fondul pandemiei, start-up-ul a crescut accelerat.

Astfel, BeeFast a ajuns de la o medie de 16 comenzi/zi în ianuarie 2020 la aproape 400 comenzi/zi în ianuarie 2021 și 500 de comenzi/zi în prezent.

Dinamica înregistrată a fost posibilă datorită platformei tech pe care funcționează sistemul BeeFast, care a permis atât integrarea rapidă cu magazinele online cu tradiție, precum și oferirea unei infrastructuri digitale cu sistem integrat de plată și livrare a comenzilor pentru magazinele offline care și-au dorit o tranziție rapidă către online în perioada pandemiei.

Evaluare de 3 milioane de euro
Dezvoltările din ultimul an și soluțiile propuse de BeeFast pentru segmentele de piațădinamice din online au dus la o creștere constantă a numărului de curieri și clienților parteneri, iar acest lucru s-a reflectat și în cifra de afaceri. Astfel, la jumătatea lui 2021, BeeFast a înregistrat o cifră de afaceri în creștere cu 350% față de perioada similară a
anului trecut.

Trendul accelerat de creștere a domeniului, performanța soluției tech, portofoliul de clienți, alături de echipa de antreprenori care au fondat BeeFast și viziunea acestora asupra dezvoltării viitoare plasează evaluarea pentru BeeFast la 3 milioane de euro în prezent.

Procesul de evaluare și due dilligence, negocierile și formalitățile pentru încheierea tranzacției de infuzie de capital în BeeFast au durat trei luni.

Pe parcursul acestei perioade, serviciile juridice au fost asigurate de echipa de avocați coordonată de Laura Toncescu, Head of KPMG Legal -Toncescu și Asociații, alături de doi Managing Associates, Dragoș Nicolae Iamandoiu și Corina Roman, iar echipa KPMG Advisory a fost implicată în asigurarea consultanței pe parte de structurare a tranzacției.

Evaluarea brandului și a platformei informatice BeeFast a fost făcută de CMF Consulting.

Scalare și triplarea business-ului
În prezent, la 18 luni de la lansare, BeeFast gestionează livrările rapide a peste 300business-uri locale – restaurante, magazine online de băuturi, de electrocasnice, de accesorii, magazine din segmentul fashion și florării. Platforma încadrează peste 1.500 curieri activi, care funcționează optimizat, după principiile de shared economy.

„Odată cu această investiție vom accelera dezvoltarea BeeFast. Primul obiectiv de creștere presupune triplarea numărul de livrări zilnice în următorul an. Evoluția va avea loc atât pe fondul atragerii de noi clienți din zona București, unde interesul pentru livrări ultra-rapide este în creștere, cât și prin extinderea către noi orașe, direcție pe care o aveam în plan pentru acest an”, a declarat Cristian Grozea, CEO și co-fondator BeeFast.

De asemenea, investiția primită va fi direcționată parțial și spre consolidarea și optimizarea la nivel operațional, respectiv către dezvoltarea de funcționalități astfel încât clienții să aibă o experiență optimizată, atât pe zona B2B – companii și curieri, cât și B2C, la nivelul clienților finali.

BeeFast, start-up fondat de 4 antreprenori la finalul lui 2019, a pornit ca o soluție de livrări rapide B2B și B2C. Contextul socio-economic recent a determinat o linie nouă de dezvoltare a businessului, către oferirea unei infrastructuri digitale cu sistem integrat de plată și livrare a comenzilor pentru magazinele offline.

Gama de produse pe care BeeFast le livrează în prezent acoperă zona de produse alimentare – proaspete sau ultra-proaspete – și nealimentare – documente, cadouri, ambalaje non-standard, echipamente IT, produse din segmentul fashion, beauty etc.

Printre clienții platformei de livrare rapidă BeeFast se numără Grupul City Grill, lanțul de restaurante Japanos, Flanco, Porto Gallo, Chopstix, Berea TNR, Ohvăz, Simbio, Aria Burger, Godai și multe altele. De asemenea, BeeFast se adresează și persoanelor fizice care aleg să trimită colete sau documente rapid, folosind platforma my.beefast.ro. Momentan, BeeFast este disponibil în București și Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat sâmbătă ca impune pentru zilele de duminică și luni, 01 – 02.08.2021, în intervalul orar 12:00-20:00, restricții de......
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului metalic
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului ...
Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri, 30 iulie, anunțul de licitație pentru achiziția tablierului metalic ...
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
Un număr de 156 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului ...