Statele Unite au deschis o anchetă cu privire la echiparea a 30 de milioane de mașini cu airbag-uri defecte produse de Takata

21 09. 2021
airbag_takata_45678_00088900

Este vorba de modele din anii 2001 – 2019, iar analiza tehnică vizează 1.384 de diferite modele de vehicule modele.

Deocamdată nu s-au identificat riscuri legate de siguranţă, iar şoferii nu trebuie să ia urgent măsuri, a precizat NHTSA.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de airbag-uri Takata, din care 67 milioane în SUA, au fost înlocuite din cauza temerilor că ar putea exploda.

Pe plan global s-au înregistrat peste 400 de accidente şi 28 de decese, inclusiv 19 în SUA, legate de airbag-urile defecte produse de Takata.

Noua investigaţie include vehicule asamblate de Honda, Ford, Toyota, General Motors, Nissan, Subaru, Tesla, Ferrari, Mazda, Daimler AG, BMW, Chrysler (acum parte din grupul Stellantis NV), Porsche, Jaguar Land Rover.

„Deşi nu au fost identificate riscuri legate de siguranţă, sunt necesare noi analize pentru a evalua riscurile viitoare provocate de airbag-urile care nu au fost rechemate la service”, se arată în comunicatul NHTSA.

Honda a anunţat că „producătorii auto colaborează de câţiva ani cu NHTSA pentru a se asigura în legătură cu siguranţa airbag-urilor”.

Airbag-urile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia.