1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Statele Unite salută 'eforturile pozitive' ale zonei euro

Statele Unite au salutat vineri 'eforturile pozitive' ale zonei euro confruntată cu criza datoriilor, după decizia europenilor de a-şi întări dispozitivul de luptă împotriva acestei crize.

31 mar, 2012 | Agerpres

'Anunţul de astăzi al Eurogrupului sprijină traiectoria eforturilor pozitive de consolidare a încrederii în zona euro', a declarat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Trezoreriei, Natalie Wyeth.

 

Miniştrii Eurogrupului reuniţi vineri la Copenhaga au decis să mărească la 800 de miliarde de euro capacitatea dispozitivelor lor de solidaritate pentru statele aflate în dificultate, Fondul european de stabilitate financiară şi Mecanismul european de stabilitate, aminteşte AFP.

 

'În ultimele luni, liderii europeni au făcut progrese semnificative pentru a rezolva criza, iar noi salutăm angajamentul lor clar în favoarea consolidării uniunii monetare', a adăugat dna Wyeth.

 

'Aşteptăm cu nerăbdare continuarea discuţiilor G20 cu privire la modul cel mai bun de revenire a economiei mondiale într-o creştere puternică, durabilă şi echilibrată', a conchis ea.

 

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale ale acestui grup de ţări bogate şi emergente urmează să se reîntâlnească la o reuniune la Washington în jurul datei de 20 aprilie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO