Stație nouă de metrou în Berceni: Primăria Sectorului 4 a atribuit contractul asocierii Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu

Primăria Sectorului 4 a atribuit asocierii Somet - TIAB - UTI - Construcții Erbașu contractul pentru edificarea stației de metrou Berceni Centură. Valoarea contractului este de 157,64 milioane de lei, iar proiectul ar putea beneficia de finanțare europeană.
Anemona Andone - lun, 27 apr. 2020, 12:39
Stație nouă de metrou în Berceni: Primăria Sectorului 4 a atribuit contractul asocierii Somet - TIAB - UTI - Construcții Erbașu

Contractul cu asocierea câștigătoare a fost semnat pe 15 aprilie, conform anunțului de atribuire publicat în SEAP.

Cu privire la acest proiect, Primăria Sectorului 4 a anunțat pe 15 aprilie că se are în vedere accesarea de fonduri europene.

„Primăria Sectorului 4 este, începând din 13 aprilie 2020, prima autoritate locală din Capitală eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în vederea extinderii rețelei de metrou a Bucureștiului”, anunța autoritatea locală.

„Încheiem astfel o etapă dificilă a acestui proiect și ne pregătim deja documentația pentru accesarea fondurilor necesare construirii stației de metrou”, declara atunci Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Amintim că Primăria Sectorului 4 primise două oferte la licitaţia pentru construirea staţiei de metrou Berceni Centură. Astfel, pentru contractul estimat la 138 de milioane de lei se luptau grecii de la Aktor şi asocierea condusă de firma românească Somet. Între timp, grecii de la Aktor au fost excluși, după ce nu au mai depus garanție de participare.

Somet a lucrat de-a lungul timpului la mai multe staţii de metrou din Bucureşti, precum Laminorului, Străuleşti, Anghel Saligny, Jiului.  

Licitaţia pentru noua staţie de metrou de la capătul Magistralei 2 dinspre Berceni a fost lansată pe 2 octombrie 2019.  

Proiectul de investiţii pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură este derulat de Asocierea de autorităţi contractante formată din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A., în calitate de membru al asocierii.

În cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii.  

Durata contractului de „Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de 24 de luni.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...