Stațiunile din Spania se pregătesc pentru o adevărată invazie a turiștilor germani în perioada Paștelui catolic

Staţiunile din Spania, mai ales de pe insula Mallorca, se pregătesc să primească în vacanţa de Paştele catolic un aflux de turişti din Germania, unde companiile aeriene anunţă sute de curse suplimentare, în ciuda apelurilor guvernului Merkel de evitare a călătoriilor în timpul pandemiei, notează marţi AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 16 mart. 2021, 19:13
Stațiunile din Spania se pregătesc pentru o adevărată invazie a turiștilor germani în perioada Paștelui catolic

În vreme ce Germania consemnează pe teritoriul său debutul unul al treilea val de infectări, Institutul Robert Koch a anunţat recent că Mallorca şi alte patru regiuni spaniole, printre care Valencia, nu mai sunt considerate zone cu risc.

Decizia a dat naştere unei cascade de oferte ale companiilor aeriene spre aceste destinaţii de vacanţă.

Compania Ryanair a anunţat marţi, într-un comunicat, că prevede 200 de zboruri suplimentare, adică ‘o creştere de aproape 40.000 de locuri pe 22 de linii diferite din 28 martie până la mijlocul lui aprilie’, cu plecare din Koln, Berlin sau Frankfurt spre Palma de Mallorca ori Alicante, spre exemplu.

La rândul său, turoperatorul TUI a dublat pentru Paşte numărul de zboruri (peste 3.000 de curse tur-retur) având ca destinaţie Mallorca, principala insulă a arhipelagului Baleare, considerată al 17-lea land german, într-atât de numeroşi sunt turiştii germani.

Şi Lufthansa anunţase că a ‘dublat numărul de zboruri pentru perioada Paştelui’, programând chiar de trei ori mai multe curse între Frankfurt şi Mallorca.

Luni, guvernul cancelarului Angela Merkel a făcut apel către germani să evite deplasările ‘neesenţiale’, mai ales în perioada Paştelui.

Autorităţile sanitare germane anticipează pentru săptămânile următoare un important al treilea val provocat de varianta britanică a coronavirusului, în timp ce guvernul a început să relaxeze unele restricţii.

În Spania, unde săptămâna Paştelui provoacă în mod obişnuit deplasări masive în special spre litoral şi insule, autorităţile au decis să interzică astfel de călătorii între regiuni, pentru a împiedica o nouă creştere a infectărilor, aşa cum s-a întâmplat după sărbătorile de sfârşit de an.

În schimb, turiştii străini vor putea continua să sosească cu avionul pe aeroporturile din ţară, cu condiţia să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Vestea acestui boom al rezervărilor în Germania a suscitat o oarecare iritare pe reţelele sociale printre locuitorii din Baleare, nemulţumiţi de aceste sosiri în vreme ce ei înşişi vor fi supuşi unor restricţii, cum ar fi aceea ca la o masă dintr-un restaurant sau bar să nu se aşeze mai mult de patru persoane.

„Văd că mulţi oameni spun că turiştii vor putea să facă ceea ce nu pot face rezidenţii. Nu este adevărat. Vizitatorii insulelor Baleare au obligaţia să respecte aceleaşi reguli ca şi rezidenţii”, a comentat pe Twitter consiliera pentru sănătate a guvernului regional din Baleare, Marga Frontera.

În primăvara lui 2020, când Spania, lovită în plin de pandemie, se afla în lockdown strict, germanii proprietari de case de vacanţă pe Mallorca s-au plâns că nu puteau ajunge pe insulă, spre uluirea unei mari părţi a populaţiei.

În vara trecută, când restricţiile au cunoscut o oarecare relaxare, germanii s-au precipitat spre Mallorca.

Scenele de petrecere, cu berile în mână, fără măşti şi fără măsuri de distanţare, au provocat furia autorităţilor germane, iar cele spaniole au ordonat rapid închiderea acestor baruri.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...