1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Statul amână vânzarea pachetului de acţiuni de la Petrom

Guvernul va decide dacă va relua vânzarea pe bursă a unui pachet de aproape 10% din participaţia deţinută la OMV Petrom după ce va face o analiză în funcţie de condiţiile din piaţă, a declarat ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu.

07 mai, 2012 | Mediafax

"Vom face o analiză. Vom decide şi în funcţie de condiţiile de pe piaţă", a afirmat Chiţoiu, după ce a primit avizul comisiilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat pentru preluarea portfoliului Economiei.

Statul a încercat în luna iulie a anului trecut să vândă un pachet de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP), însă oferta a eşuat deoarece cererea a fost sub pragul minim de la care operaţiunea putea fi încheiată cu succes.

Oferta a fost intermediată de consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities.

Renaissance, liderul consorţiului, a pus eşecul operaţiunii pe seama condiţiilor dificile de pe pieţele internaţionale şi agravarea lor pe parcursul ofertei.

OMV Petrom este pricnipalul producător de petrol şi gaze din România. Grupul austriac OMV a preluat în 2004 pachetul majoritar de acţiuni de la Petrom.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO