1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Statul apelează, din nou, la Petrom ca să echilibreze sistemul energetic naţional

Pentru a doua oară, în trei săptămâni, termocentrala Petrom de la Brazi intră in funcţiune la capacitate maximă pentru a acoperi deficitul de producţie rezultat din oprirea Reactorului 1 de la Cernavodă

13 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Petrom a modificat programul de testare al centralei electrice de la Brazi pentru a asigura securitatea alimentării cu electricitate a României, ca urmare a solicitării Transelectrica, potrivit informaţiilor oferite de companie. Astfel, în intervalul 13-17 iulie 2012, centrala electrica de la Brazi va functiona la capacitate maximă pentru a contribui la realizarea echilibrului producţie – consum în Sistemul Energetic Naţional.

Azi, la ora 00.00, Reactorul 1 de la Cernavodă a fost oprit ca urmare a unor vibraţii detectate la nişte conducte. Deficitul naţional de producţie de electricitate este suplinit de Grupul 4 Rovinari şi de termocentrala Petrom. Unitatea de la Brazi a intrat urgent în funcţiune  şi pe 22 iunie când Reactorul 1 a fost oprit, de asemenea, din cauza unor vibraţii suspecte.


Cu o capacitate de 860 MW, centrala electrică pe gaze de la Brazi este cel mai mare proiect privat Greenfield de generare de electricitate din România din ultimii 20 de ani. Proiectul a fost dezvoltat în contextul creşterii cererii de electricitate şi al obligaţiilor asumate de către România pentru reducerea emisiilor de CO2 şi dezvoltarea de energie curată.
Bugetul pentru construcţia centralei s-a ridicat la circa 500 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO