1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Statul elen are datorii neplătite de 6,6 miliarde de euro

Politica statului elen de a îngheta platile catre terti în ultimii ani, în contextul dificultatilor financiare severe cauzate de criza datoriilor, a condus la cresterea datoriilor la 6,6 miliarde de euro, suma echivalenta cu 3% din PIB, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

26 mar, 2012 | Mediafax

Practica, echivalenta cu o încetare de plati, combinata cu oferta redusa de creditare din partea bancilor, a agravat problemele de lichiditate ale companiilor. În acelasi timp, amânarea platilor constituie o încalcare a termenilor memorandumului semnat de Atena cu creditorii internationali, care au cerut plata integrala a acestor datorii.

Date oficiale arata ca statul are restante de circa 1,25 miliarde de euro la companiile de constructii, în timp ce datoriile spitalelor catre furnizori si companiile farmaceutice însumate cu cele ale autoritatilor locale si fondurilor de asigurari sociale se ridica la 3,6 miliarde de euro.

Potrivit Ministerului de Finante, datoriile cu termen de plata depasit de mai mult de 90 de zile, totalizau 5,86 miliarde de euro în ianuarie, în urcare de la 5,78 miliarde de euro în decembrie.

Pe de alta parte, statul are de încasat datorii de 42 miliarde de euro, însa nu va putea colecta mai mult de opt miliarde de euro, noteaza Kathimerini. Restul de 34 de miliarde de euro reprezinta datorii ale unor persoane care au murit, ale unor companii închise sau fantoma.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO