1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Statul evaluează metrul pătrat din centrul Bucureştiului la 1.800 de euro, cu ocazia majorării capitalului SNN

Departamentul pentru Energie al Guvernului include valoarea terenului Nuclearelectrica (SNN) din Bulevardul Magheru nr. 33 din Bucureşti în majorarea de capital social al companiei energetice, pentru care a primit certificatului de atestare a dreptului de proprietate. Terenul este estimat la peste 7.900 de lei sau aproape 1.800 euro / mp. O veche clădire de birouri este construită acolo.

04 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN) sunt convocaţi, în data de 6 octombrie, să aprobe majorarea de capital social al companiei cu aproape 241,5 milioane de lei, până la 3,06 miliarde de lei, ca urmare creşterii aportului în natură şi numerar al acţionarului majoritar.

Aportul în natură va fi în valoare de 1.890.740 lei, „urmare a obţinerii certificatului de atestare a dreptului de proprietate emis de Ministerul Economiei asupra terenului în cotă indiviză de 239,05 mp din Bd. Gheorghe Magheru nr. 33 Bucureşti", potrivit unui raport trimis de Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Această evaluare indirectă a terenului, pe care se află o veche construcţie bucureşteană din apropierea Pieţei Romane, duce la un preţ estimativ de 7.911 lei sau (1.795,5 euro) / mp.

Statul va mai contribui peste 194 milioane de lei, alocaţiile bugetare datorate de Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, în contul alocaţiilor bugetare „aferente perioadei 2006 – 2009 pentru realizarea Unităţii 2 de la CNE Cernavodă".

Ceilalţi acţionari ai Nuclearelectrica (SNN), dintre care se remarcă Fondul Proprietatea cu aproape 10% din totalul acţiunilor, îşi vor putea exercita dreptul de participa la majorarea de capital, pentru a-ţi păstra ponderea deţinerilor, cumpărând acţiuni SNN noi la preţul de 10 lei / titlu, egal cu valoarea nominală. Contribuţia acţionarilor va fi astfel de maxim 45,2 milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO