Nemţii au scos la licitaţie 5% din acţiunile Deutsche Post

Banca germană de dezvoltare KfW Group, controlată de stat, a scos la licitaţie o participaţie de 5% la gigantul Deutsche Post, cu un preţ pornind de la 942 milioane euro, după ce acţiunile companiei au crescut la maximul ultimilor patru ani, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 sept. 2012, 08:34
Nemţii au scos la licitaţie 5% din acţiunile Deutsche Post

KfW a scos la vânzare 60 de milioane de acţiuni, iar dacă licitaţia se va încheia cu succes participaţia băncii va scădea la 25,5%, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare.

„Am observat că bursa şi-a revenit în ultimele săptămâni şi că acţiunile companiei sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, astfel că ne-am gândit că o tranzacţie ar fi oportună”, a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al KfW, Charis Poethig.

Acţiunile sunt oferite la preţuri variind între 15,7 euro pe acţiune şi cotaţia bursieră actuală. Deutsche Post a închis joi la Frankfut la 15,98 euro, în urcare cu 2,7%, cel mai ridicat nivel din septembrie 2008. Valoarea de piaţă a companiei este de 19,3 miliarde euro.

Statul german a vândut pentru prima dată acţiuni la Deutsche Post pe piaţa publică în noiembrie 2000.

KfW strânge bani petnru a cumpăra o participaţie de 7,5% la grupul aeronautic EADS, proprietarul producătorului de aeronave Airbus, pachet deţinut în prezent de Daimler, compania-mamă a Mercedes-Benz.

Deutsche Post, cel mai mare operator european de servicii poştale, a înregistrat un profit net de 2,6 miliarde euro pentru trimestrul al doilea, depăşind estimările. Compania este cel mai mare operator de transporturi aeriene şi maritime din lume, după volum, şi a evitat impactul crizei datoriilor de stat prin expansiunea afacerilor de livrări expres şi transport de mărfuri pe pieţele emergente, stabilizând totodată profiturile diviziei de poştă.

Grupul american United Parcel Service, cunoscut ca UPS, cea mai mare companie de livrări de colete poştale, se extinde agresiv în Europa prin achiziţionarea operatorului olandez TNT Express pentru 5,16 miliarde euro. Dacă va reuşi preluarea TNT, UPS ar concura în Europa pe picior de egalitate cu grupul DHL.

DHL vrea să genereze peste cinci ani cel puţin o treime din venituri pe pieţele asiatice, de la 20% în prezent, cu centre extinse de operaţiuni în Shanghai şi Hong Kong.

Aranjorul licitaţiei KfW pentru vânzarea acţiunilor la Deutsche Post este Bank of America Merrill Lynch, din SUA. KfW şi Daimler vor să finalizeze transferul acţiunilor EADS până la sfârşitul acestui an, a declarat în luna mai preşedintele EADS Bodo Uebber, în acelaşi timp director financiar executiv la Daimler.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...