1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Statul închide trei mine din Valea Jiului şi despăgubeşte cu 6 milioane de euro minerii disponibilizaţi

Minele aparţin CNH. Guvernul va aloca 143 de milioane de lei - ajutor de stat pentru acest proces

17 feb, 2015 | ECONOMICA.net

Trei mine neviabile deţinute de Compania Naţională a Huilei vor fi închise în acest an, iar statul va „sponsoriza” cu 143 de milioane de lei acest proces, potrivit unui proiect de HG al Ministerului Energiei.

Exploatările miniere vizate de închidere sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani. CNH mai rămâne cu Lonea,  Livezeni, Vulcan şi  Lupeni.

“Ajutorul de stat în sumă totală  de 143 de milioane de lei  lei  pentru  anul 2015, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. Pentru  produsul  huilă  energetică  livrat de  unităţile  intrate în  proces de închidere  definitivă, se  acordă  ajutor de  stat în  sumă de 93 de milioane de lei  mii  lei, destinat  acoperirii  pierderilor  aferente  producţiei curente, potrivit anexei care face parte integrantă din proiectul de hotărâre. Pentru acoperirea costurilor excepționale se acordă ajutorul de stat în sumă de 50 de milioane de  lei reprezentând ajutor de stat pentru acoperirea costurilor excepţionale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.”

Ajutorul de stat este suportat integral de la bugetul de stat şi cuprinde printre altele plăţi compensatorii pentru minerii disponibilizaţi de aproape 26 mil. lei
Alte  93,3 mil. lei sunt destinate  acoperirii  pierderilor aferente producţiei curente de huilă energetică livrată de unităţile intrate în proces de închidere definitivă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO