1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Statul român, obligat să reia licitația pentru 20 de trenuri inter-regionale, după ce a fost admisă contestația chinezilor

Statul român, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, este obligat să reia licitația pentru 20 de trenuri inter-regionale, pe care a anulat-o luna trecută. Și asta pentru că a fost admisă contestația chinezilor de la CRRC Qingdao Sifang, parteneri ai Astra Vagoane Călători Arad.

09 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis pe 9 septembrie contestația chinezilor împotriva deciziei ARF de anulare a licitației pentru 20 de rame electrice.

Rămâne de văzut dacă decizia CNSC va fi atacată la Curtea de Apel București sau va fi aplicată de către ARF.

ARF anulase această licitație în august, după ce chinezii obținuseră în instanță modificarea documentației de licitație. ARF argumenta că decizia Curții de Apel București "modifica în mod esenţial documentaţia de licitaţie, prin eliminarea factorului de evaluare, care favorizează substanţial ofertanţii care nu au un produs omologat pe piaţa europeană".

ARF a lansat în aprilie procedura de atribuire pentru achiziţia unui număr de 20 de rame electrice destinate serviciilor feroviare de transport călători pe rutele inter-regionale, precum şi a serviciilor accesorii de mentenanţă. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ.

În formularul de contract de achiziţii au fost prevăzute două clauze de revizuire: posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani şi posibilitatea dublării cantităţilor achiziţionate, de la 20 la 40 de rame electrice. Suplimentarea prin dublare a cantităţilor şi serviciilor achiziţionate urma să fie făcută fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional.

Valoarea estimată a contractului a fost estimată între 1,311 miliarde de lei, fără TVA, şi 3,711 miliarde de lei, fără TVA. Finanţarea proiectului era asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, cofinanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO