1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Statul vrea să salveze de la faliment cel mai vechi proiectant de drumuri din România, IPTANA – surse

Ministerul Transporturilor poartă negocieri pentru salvarea IPTANA, care a intrat recent în insolvenţă, miza fiind arhiva deţinută de cel mai vechi proiectant de drumuri din România, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei.

18 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Tribunalul Bucureşti a admis pe 23 iunie cererea IPTANA de intrare în insolvenţă. Compania cu o experienţă de 64 de ani în proiectarea de drumuri a acumulat datorii de 35 milioane de lei şi a ajuns la pierderi de 3,2 milioane de lei în 2016.

Ministerul Transporturilor vrea să salveze de la faliment fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene, conform surselor noastre.

Şansele ca statul să reuşească în acest demers sunt foarte mari, având în vedere că IPTANA îi datorează circa 17 milioane de lei. ANAF ar fi astfel cel mai mare creditor al firmei, după care urmează Banca Transilvania.

Majoritatea drumurilor naţionale precum şi autostrăzile în funcţiune au fost proiectate în IPTANA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

În domeniul infrastructurii de transport naval, IPTANA a contribuit la proiectarea canalelor navigabile şi a porturilor maritime şi fluviale, perlele fiind portul Constanţa si Canalul Dunăre-Marea Neagră.

În domeniul infrastructurii de transport aerian, IPTANA a contribuit la proiectarea tuturor celor 17 aeroporturi existente în România, aeroportul Henri Coandă fiind proiectul de referinţă în acest domeniu.

IPTANA este cea mai veche companie de proiectare din domeniul infrastructurii de transport din România. A fost înfiinţată în anul 1953, sub denumirea de Institutul de Proiectări Hidrotehnice şi Drumuri (IPHD). În 1991, s-a transformat dintr-o companie de stat în una privată iar în 1999 a fost preluată de către salariaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO