Steaua nu a fost suspendată de UEFA în dosarul Valiza

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.
Economica.net - mie, 26 iun. 2013, 05:34
Steaua nu a fost suspendată de UEFA în dosarul Valiza

„CBD a analizat cu atenţie situaţia echipei Steaua Bucureşti şi, ţinând cont de anumite circumstanţe atenuante, a fost impusă următoarea sancţiune: FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al UEFA.

Astfel, Steaua va evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor şi va întâlni formaţia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al competiţiei. Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în două manşe, la 16-17 iulie, respectiv 23-24 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Pentru a fi sigură de evoluţia în Liga Campionilor, Steaua aştepta decizia Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul „Valiza”. Campioana României risca excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Echipa Steaua nu a fost suspendată de UEFA în dosarul Valiza şi va evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor, a declarat, marţi, managerul stelist Mihai Stoica.

„Steaua joacă în preliminariile Ligii Campionilor. Asta e tot ce contează. Că amendă, că perioadă de probaţiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie să ştie că pe 16 iulie trebuie să umple stadionul, pentru că trebuie să batem la o diferenţă care să ne califice din primul meci. A fost descătuşare în autocar, pentru că toţi ne-am gândit numai la asta. Nu am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura disciplinară aveam cele mai negre scenarii. Acum până şi ploaia mi se pare mai frumoasă”, a declarat Stoica la Digisport.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, că gruparea „roş-albastră” a primit o sancţiune cu suspendare, perioada de încercare fiind de cinci ani.

„Este o sancţiune a Stelei cu suspendare într-un limbaj accesibil iubitorilor sportului. Este o perioadă de probaţiune, care este de cinci ani şi nu s-a dat nicio amendă. Cred că vestea este foarte bună. UEFA ne-a dat un document oficial, a fost confirmat prin fax, a fost datat cu ora 17.59 (n.r. – 18.59, ora României). Steaua nu trebuie să mai încalce regulamentul şi sigur motivarea ne va aduce şi aceste lămuriri”, a spus Argăseală, la Sport.ro.

Valeriu Argăseală a afirmat că apărarea Stelei la Comisia de Disciplină şi Control a UEFA a fost foarte bună. „Aşa cum anticipam, apărarea a fost foarte, foarte bună. În urma acestui dosar, care a fost prezentat la Comisia de Disciplină, dovezile din dosar au fost aşa de complete şi aşa de bine structurate încât nu a mai fost nevoie să fie alte audieri sau alte interpelări”, a completat Argăseală.

Oficialul stelist a precizat că în cazul unei decizii nefavorabile, Steaua ar fi putut evolua totuşi în preliminariile Ligii Campionilor. „Dacă era o decizie nefavorabilă, nu era executorie. Scoaterea sau omiterea trecerii acestei sigle a Stelei în site-ul UEFA nu trebuia să sperie pe cineva care cunoaşte regulamentele”, a explicat Argăseală.

El consideră că acţiunile din dosarul Stelei ar putea avea urmări în Regulamentul Disciplinar al UEFA. „Acesta va fi un caz de studiu pentru UEFA şi este posibil să fie concretizat în regulament acest lucru. Deocamdată UEFA nu are în regulamentul disciplinar o asemenea prevedere, nu ştiu dacă consideră necesar să o introducă acum”, a subliniat Arăgseală, care a precizat că Steaua este în regulă din punct de vedere financiar, mulţumită şi atacantului Raul Rusescu, transferat la FC Sevilla.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...