Stellantis, în plin scandal. Acționarii și autoritățile franceze nu sunt de acord cu sumele acordate șefului Carlos Tavares

Sumele alocate directorului executiv al grupului auto Stellantis au dat naștere unor reacții adverse atât din partea unor acționari cât și din cea a autorităților.
Robert Stan - sâm, 16 apr. 2022, 16:08
Stellantis, în plin scandal. Acționarii și autoritățile franceze nu sunt de acord cu sumele acordate șefului Carlos Tavares

Grupul Stellantis, format în 2020 prin fuziunea companiilor PSA Peugeot Citroen și Fiat Chrysler Automobiles, a avut rezultate financiare spectaculoase în 2021 și, ca atare, șeful acestuia, Carlos Tavares, beneficiază de sume importante.

Într-o perioadă marcată de pandemie, criză a semiconductorilor și creșteri ale prețurilor pentru materia primă și transport, mulți producători auto au anunțat rezultate financiare mult peste așteptări. Stellantis nu a făcut notă discordantă.

Grupul care reunește mărci precum Citroen, Peugeot, DS, Fiat, Alfa Romeo, Opel, Maserati, Jeep, Chrysler, Dodge, a realizat o marjă operațională de 11,8%, mult peste ținta inițială de 10% și un profit net record de 13,354 miliarde de euro Conform oficialilor companiei, principalul vector de creștere a fost utilizarea bună a sinergiilor din grup, aceasta generând economii de 3,2 miliarde de euro în 2021.

„Rezultatele record demonstrează că Stellantis este bine poziționat pentru a oferi performanțe puternice, chiar și în mediile de piață cele mai incerte”, declara la prezentarea rezultatelor financiare de la finalul lunii februarie CEO-ul Carlos Tavares.

Ca urmare a acestui rezultat neașteptat de bun, directorul general de la grupul franco-italian Stellantis, Carlos Tavares, ar trebui să beneficieze de un salariu de aproximativ 19 milioane de euro la care se adaugă un pachet suplimentar de acţiuni cu o valoare de 32 de milioane de euro şi o recompensă pe termen lung în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

În ciuda rezultatelor foarte bune, suma totală rezervată lui Tavares li s-a părut mult prea mare mai întâi acționarilor americani. În adunarea anuală a acționarilor, peste 52% dintre acționari au votat împotriva raportului de remunerare a executivului din 2021 pentru managerii superiori, inclusiv Tavares.

Votul acționarilor, doar consultativ

Cu toate acestea, în baza legislației din Țările de Jos, acolo unde își are sediul central grupul Stellantis, votul nu va afecta compensațiile planificate.

„Votul de astăzi privind remunerațiile este doar consultativ, așa că raportul de remunerare pentru 2021 va fi implementat”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată subiectului.

Președintele John Elkann a spus și el că Stellantis va ține cont de votul acționarilor, pe care l-a descris însă drept o recomandare.

„Este convingerea noastră că într-o meritocrație recompensarea pe baza criteriilor de performanță trebuie să fie un element fundamental al politicii grupului. Vom lua în seamă acest vot care este, din nou, doar o recomandare”, le-a spus Elkann acționarilor.

Subiect bun înaintea alegerilor

În același context, ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a menționat că pachetul lui Carlos Tavares este „excesiv”, dar a adăugat că statul francez nu poate limita salariile executivilor din companii private.

„Acest salariu este excesiv și trebuie să ne facă să ne gândim la el în comparație cu salariile angajaților”, a declarat Bruno Le Maire.

Ministrul francez a explicat și-a dezvăluit și teama că o reacție bruscă a autorităților ar putea duce la pierderea unor talente de vârf cum este Tavares. Conform lui Le Maire, o eventuală luare de poziție ar trebui făcută la la nivel european „pentru că altfel vom pierde toți directorii generali buni care sunt capabili să ofere rezultate puternice”.

Cum scandalul având ca țintă un șef de mare companie poate fi o sursă foarte bună de voturi pentru cei doi candidați la alegerile din Franța, reacții au venit acum atât de la candidata extremei drepte, Marine Le Pen, cât și de la președintele în exercițiu, Emmanuel Macron.

„Aici vorbim despre sume astronomice şi, fără a le încadra într-un anumit interval, ar trebui să le putem pune un plafon. Dacă facem asta la nivel european ar putea să funcţioneze (…) Oamenii nu pot să se confrunte cu probleme în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, dificultăţi şi anxietăţi în vieţile lor şi să vadă sume de ordinul acesta”, a apreciat Emmanuel Macron.

În același timp, Marine Le Pen a declarat că sumele menționate sunt „şocante”.

„Este cu atât mai şocant când este vorba de un director general care şi-a pus compania în dificultate şi obţine sume considerabile”, a declarat Marine Le Pen făcând referire la restructurările care au avut și încă au loc în cadrul Stellantis.

Un purtător de cuvânt al grupului Stellantis a declarat că grupul nu comentează declaraţiile politicienilor şi a adăugat că firma va oferi explicaţii cu privire la remuneraţia directorului general în raportul său pe anul 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...