Stephen Odell, şeful Ford Europa, ar putea demisiona. Compania nu comentează

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford Motor, a refuzat să comenteze informaţiile din presă conform cărora şeful operaţiunilor din Europa va fi înlocuit cu un candidat din interiorul companiei, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 07 nov. 2014, 12:06
Stephen Odell, şeful Ford Europa, ar putea demisiona. Compania nu comentează

Revista elveţiană ‘Bilanz’ a anunţat că directorul general al Ford, Mark Fields, va prezenta noua conducere a diviziei din Europa la sediul regional din Koln (Germania). Publicaţia nu a prezentat numele noului director Ford Europe şi nici data la care va avea loc evenimentul.

Deţinătorul acestei funcţii, Stephen Odell, şeful diviziei din Europa a Ford din 2008, va avea o nouă funcţie în cadrul companiei, a anunţat ‘Bilanz’.

Purtătorul de cuvânt al Ford Europa, John Gardiner, a declarat pentru Reuters: ‘Nu comentăm speculaţiile apărute în presă’.

Ford Motor se aşteaptă în 2015 la creşterea vânzărilor pe piaţa europeană, deoarece cererea pentru noi modele a ajutat al doilea mare producător auto din SUA să-şi reducă pierderile în Europa, scrie Agerpres.

‘Aşteptările noastră sunt legate de revenirea pe profit de îndată ce va fi posibil. Estimăm o îmbunătăţire destul de semnificativă anul viitor, dar încă vom înregistra pierderi în regiune’, a afirmat, luna trecută, directorul general Mark Fields, la Salonul Auto de la Paris.

Conducerea Ford susţine că firma îşi îmbunătăţeşte performanţele din Europa, dar, cu toate acestea, va înregistra pierderi de 1,2 miliarde de dolari în acest an, urmate de pierderi de 240 de milioane anul următor. În contrast, regiunea Asia Pacific va genera un profit de aproximativ 700 de milioane de dolari în acest an, cea mai mare parte provenind din China. Ford nu a mai înregistrat profit în Europa din 2010.

Ford estimează că anul viitor vor fi vândute în Europa 14,8 – 15,3 milioane de vehicule, faţă de 14,5 – 14,6 milioane livrate anul acesta, a declarat Stephen Odell.

În septembrie, vânzările Ford în Europa au urcat cu 12%, la aproape 130.000 de vehicule, iar cota sa de piaţă s-a majorat în primele trei trimestre din 2014, dar analiştii consideră că aceste rezultate au fost determinate de faptul că Ford a redus preţurile mai mult decât rivalele sale.

În China, Ford şi societăţile sale mixte din această ţară au vândut 93.179 de vehicule în octombrie, în scădere cu 1% faţă de perioada similară din 2013. În septembrie, declinul a fost de 0,2%. În primele zece luni din 2014, vânzările Ford în China au crescut cu 22%, la 906.613 unităţi, a anunţat, vineri, producătorul auto american.

Vânzările Ford în China au fost stimulate de majorarea cererii pentru SUV-uri, mai ales modelele Ford Kuga şi Ford EcoSport. Luna trecută, Ford a lansat brandul de lux Lincoln în China pentru a stimula vânzările pe cea mai mare piaţă auto din lume.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuată de Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...