1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Steven Spielberg va produce o miniserie TV despre Napoleon, pe baza unui scenariu scris de Kubrick

Cineastul american Steven Spielberg va produce o miniserie TV despre Napoleon, pe baza unui scenariu scris în anii 1970 de Stanley Kubrick, informează hollywoodreporter.com.

04 mar, 2013 | Mediafax

Steven Spielberg, care a colaborat cu Stanley Kubrick în 2001, la filmul "Inteligenţă artificială", lucrează la acest proiect de televiziune cu membrii familiei Kubrick.

"Lucrez la adaptarea unui scenariu scris de Stanley Kubrik pentru o miniserie - nu pentru un lungmetraj - despre viaţa lui Napoleon", a declarat Spielberg pentru postul francez de televiziune Canal+.

Kubrik a scris acest scenariu în anul 1961, dar a renunţat apoi la ideea de a regiza un film biografic despre Napoleon în anii '70, din cauza reducerilor bugetului alocat şi a altor probleme legate de producţia cinematografică. Kubrik era renumit pentru perfecţionismul obsesiv de care dădea dovadă.

Spielberg şi Kubrick au colaborat în 2001 la filmul "Inteligenţă artificială/ A.I. - Artificial Intelligence", conceput de Kubrik în anii '70, scris şi regizat ulterior de Spielbergh.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, Stanley Kubrick şi-ar fi dorit ca rolurile principale în filmul său despre Napoleon să fie jucate de Audrey Hepburn şi Oskar Werner.

Regizor, scenarist şi producător, Stanley Kubrick a fost unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani din secolul al XX-lea, autor al unor filme considerate capodopere ale cinematografiei, precum "Spartacus", "Lolita", "Dr. Strangelove", "Odiseea Spaţială 2001", "Portocala mecanică", "Strălucirea/ The Shining", "Platoşa de metal/ Full Metal Jacket" şi "Cu ochii larg închişi/ Eyes Wide Shut".

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de fime, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), de la "Întâlnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler" la "Salvaţi soldatul Ryan" (1998) şi până la recent lansatul "Lincoln", un film pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat duminică seară cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Steven Spielberg a obţinut două Oscaruri pentru cel mai bun regizor cu filmele "Salvaţi soldatul Ryan", în 1998, şi "Lista lui Schindler", peliculă premiată şi cu Oscarul pentru cel mai bun film în 1994.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO