1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Steven Van Groningen, CIS: Din păcate, legerile nu vor aduce schimbări fundamentale pentru economie

Alegerile parlamentare din decembrie nu vor aduce din păcate modificări fundamentele pentru mediul economic, din experienţa ultimilor 20 de ani, a declarat, joi, Steven van Groningen, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

15 noi, 2012 | Mediafax

"Nu văd schimbări fundamentale după alegeri, nu sunt optimist în acest sens. Am văzut în ultimii 20 de ani că schimbarea puterii nu a adus schimbări fundamentale şi asta este problema principală a clasei politice", a spus van Groningen.

El a arătat, în acest context, că la nivel politic ar trebui să se vorbească mai puţin şi să existe mai multă concentrare pe ceea ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi mediul economic.

"Politicienii sunt concentraţi pe recâştigarea alegerilor şi pe obiective pe termen scurt. Sectorul privat trebuie să facă în continuare eforturi pentru a dialoga cu politicul, avem nevoie de acest dialog, care acum este bazat doar pe imagine", a afirmat van Groningen, care este şi preşedintele şi directorul general al Raiffeisen Bank.

În acelaşi timp, reprezentantul oamenilor de afaceri a reiterat necesitatea ca România să asigure un mediu economic predictibil, să-şi stabilească strategii sectoriale şi să adopte reguli aplicate de toată lumea.

"Vrem investitori care să investească pe termen lung? Ei au nevoie de predictibilitate şi nu cred că avem predictibilitate. Trebuie să explic investitorilor ce se întâmplă în România. Avem nevoie de strategii sectoriale, de un proces de elaborare a legilor clar şi cu consultarea mediului de afaceri. Legile trebuie respectate de toţi, avem nevoie de acces la justiţie, într-un timp rezonabil. Dacă nu avem toate acestea vom avea un alt fel de investitori", a adăugat van Groningen.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO