Stirom ar putea garanta un împrumut de 300 mil.euro pe care îl va contracta o firmă din Olanda

Producătorul de ambalaje de sticlă Stirom Bucureşti (STIB), parte a grupului elen Yioula Glassworks, ar putea garanta cu mai multe active un împrumut de 300 milioane de euro care urmează să fie contractat de firma Glasstank, înregistrată în Olanda.
Economica.net - lun, 05 aug. 2013, 16:34
Stirom ar putea garanta un împrumut de 300 mil.euro pe care îl va contracta o firmă din Olanda

Garantarea împrumutului a fost pusă pe ordinea de zi a unei AGA, la solicitarea acţionarului majoritar, MGL Mediterranean Glass Limited, potrivit unui convocator AGA transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul elen Yioula Glassworks deţine 93,4% din acţiunile Stirom prin MGL Mediterranean Glass Limited, firmă înregistrată în Cipru.

O decizie în privinţa garantării împrumutului care va fi contractat de firma Glasstank, înregistrată în Olanda, urmează să fie luată de acţionarii Stirom într-o AGA programată pentru 9 septembrie. Împrumutul ar urma să fie contractat de Glasstank va fi pe o perioadă de maxim 10 ani şi va fi realizat printr-o emisiune de obligaţiuni şi/sau direct de la bănci.

Stirom ar urma să garanteze împrumutul cu imobile situate atât în Sectorul 3 din Bucureşti, cât şi în comuna Blejoi, judeţul Prahova.

Compania a anunţat la începutul lunii martie semnarea unui contract de finanţare cu Ministerul Economiei pentru un proiect de eficientizare a consumului energetic, prin care va primi fonduri europene nerambursabile de până la 51,5 milioane lei. Proiectul vizează eficientizarea consumului energetic prin investiţii în procesul de fabricaţie a ambalajelor din sticlă şi are o valoare totală de 166,3 milioane lei, din care suma eligibilă este de 128,8 milioane lei.

Acţionarul majoritar al Stirom, grupul grec Yioula Glassworks, a prelungit în acest an două împrumuturi de la Bank of Cyprus şi Piraues Bank, în valoare de 2,5 milioane de euro şi, respectiv, de 13,4 milioane de euro.

Producătorul de ambalaje de sticlă a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 200 milioane lei (44,9 milioane euro), faţă de 202,4 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar. Compania a consemnat un profit de 13,6 milioane lei, în scădere cu 32% faţă de anul anterior.

Yioula Glassworks mai are încă şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Stirom a fost realizată miercuri, când preţul a scăzut cu 0,22%, la 4,001 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei listate la BVB este de 65,1 milioane lei (14,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...