Stirom va garanta un împrumut de 300 milioane euro pe care îl va contracta o firmă din grup

Producătorul de ambalaje de sticlă Stirom Bucureşti (STIB), parte a grupului elen Yioula Glassworks, va garanta cu mai multe active un împrumut de 300 milioane de euro care urmează să fie contractat de o firmă din grup, Glasstank, înregistrată în Olanda.
Economica.net - mar, 10 sept. 2013, 10:52
Stirom va garanta un împrumut de 300 milioane euro pe care îl va contracta o firmă din grup

Garantarea împrumutului a fost aprobată luni într-o AGA în care acţionarul majoritar MGL Mediterranean Glass Limited nu a votat, fiind în conflict de interese deoarece garanţiile vor fi acordate unei firme care va controla indirect MGL Mediterranean Glass Limited, potrivit unui comunicat transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul elen Yioula Glassworks deţine 93,4% din acţiunile Stirom prin MGL Mediterranean Glass Limited, firmă înregistrată în Cipru.

Împrumutul va fi contractat de Glasstank va fi pe o perioadă de maxim 10 ani şi va fi realizat printr-o emisiune de obligaţiuni şi/sau direct de la bănci.

Stirom va garanta împrumutul cu imobile situate atât în Sectorul 3 din Bucureşti, cât şi în comuna Blejoi, judeţul Prahova.

Acţionarul majoritar al Stirom, grupul grec Yioula Glassworks, a prelungit în acest an două împrumuturi de la Bank of Cyprus şi Piraues Bank, în valoare de 2,5 milioane de euro şi, respectiv, de 13,4 milioane de euro.

Producătorul de ambalaje de sticlă a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de aproape 95,5 milioane lei (21,7 milioane euro), faţă de 94,6 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar. Compania a consemnat un profit de 1,4 milioane lei, de trei ori sub câştigul din perioada similară a anului anterior, de 4,8 milioane lei.

Yioula Glassworks mai are încă şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Stirom a fost realizată la finele lunii august, când preţul a scăzut cu 0,24%, la 4,22 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 68,7 milioane lei (15,3 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...