Stirom vrea să atragă finanţare de circa 10 mil. euro prin bursă

Producătorul de ambalaje de sticlă Stirom Bucureşti (STIB) vrea să atragă finanţare de pe bursă de circa 10 milioane euro, pentru a susţine investiţii în produse inovative, optimizarea consumului de energie şi pentru proiecte în protecţia mediului, potrivit directorul general, Spyridon Vamvakas.
Economica.net - mar, 22 mai 2012, 08:39
Stirom vrea să atragă finanţare de circa 10 mil. euro prin bursă

El a fost prezent marţi la deschiderea şedinţei bursiere cu ocazia transferului firmei de pe piaţa Rasdaq la Categoria a II-a BVB.

Potrivit lui Vamvakas, fondurile ar urma să fie atrase prin majorări de capital social şi vânzarea unor pachete de acţiuni de către acţionarul majoritar, grupul grec Yioula Glassworks. Deşi vrea să vândă o parte din acţiunile Stirom, grupul grec va păstra pachetul majoritar de titluri.

În prezent, Yioula Glassworks deţine indirect 93,4% din acţiunile Stirom, prin firma MGL Mediterranean Glass, înregistrată în Cipru.

Potrivit lui Vamvakas, grupul grec Yioula Glassworks este cea mai mare companie de profil din Europa de Sud-Est. Grupul mai are încă şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

Stirom a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 207,5 milioane lei (49 milioane euro), în creştere cu 7% faţă de anul 2010, şi un profit de 19,4 milioane lei (4,6 milioane euro). Câştigul a fost cu puţin peste profitul din 2010, de 18,9 milioane lei.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Stirom, firma este cel mai mare producător intern de articole de sticlărie, fiind furnizor către companii care utilizează ambalaje din sticlă, dar şi pentru reţele de magazine de tip „cash and carry” sau ale supermarketurilor. Articolele produse şi comercializate se împart în două categorii, respectiv sticlărie de ambalaj pentru industria alimentară şi a băuturilor, precum şi articole de menaj.

Ultima tranzacţie cu acţiuni Stirom pe piaţa Rasdaq a fost realizată în şedinţa din 10 mai, când preţul a stagnat la 5,6 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 91,1 milioane lei (20,5 milioane euro).

În prima oră a şedinţei bursiere de marţi nu au fost realizate tranzacţii cu acţiunile Stirom pe BVB.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...