Stocul de haine nevândute al H&M a crescut, iar profitul s-a prăbuşit

Grupul Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer mondial de îmbrăcăminte, a raportat marţi cel mai mic profit trimestrial din ultimii 16 ani în condiţiile în care grupul a acumulat un stoc record de haine nevândute în valoare de peste patru miliarde dolari, informează Bloomberg.
Economica.net - mar, 27 mart. 2018, 07:59
Stocul de haine nevândute al H&M a crescut, iar profitul s-a prăbuşit

În cele trei luni până la finele lunii februarie, primul trimestru al exerciţiului fiscal al H&M, profitul operaţional a scăzut cu 61% până la 1,26 miliarde coroane suedeze, comparativ cu 3,21 miliarde coroane în perioada similară a anului trecut. Stocul de haine nevândute a crescut cu 7% în ultimul trimestru până la nivelul de 4,3 miliarde dolari.

Acţiunile H&M au înregistrat un declin de 3,8% după ce compania a avertizat că discounturile vor fi mai mari în trimestrul al doilea din cauza stocurilor mari.

‘Semnele îngrijorătoare vin, încă odată, din partea acumulării stocurilor’, apreciază Chris Chaviaras, analist la Bloomberg Intelligence.

H&M a avertizat încă din luna februarie că se aşteaptă la un nou declin al vânzărilor în 2018. Problemele H&M au fost agravate de vremea neobişnuită de caldă înregistrată de Europa în luna ianaurie, urmată de valul de frig din februarie, care a dat peste cap industria de retail. Aceste evoluţii au forţat compania să reducă şi mai mult preţurile pentru a reduce stocurile.

‘Multe din iniţiativele noastre în derulare oferă semnale bune, chiar dacă nu au fost implementate la scară suficient de mare pentru a avea un efect decisiv asupra rezultatelor de ansamblu. Grupul H&M va realiza rezultate uşor mai bune pentru ansamblul anului 2018 comparativ cu anul precedent’, a declarat directorul general Karl-Johan Persson.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în următorii zece ani. Ce trebuie făcut
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în ...
Transelectrica arată că, în condițiile valului nou al regenerabilului, sunt necesare investiții de amploare în zona de sud est a țării, propice pentru noi instalări, în special în eolian.......
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din ...
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde ...
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Miercuri dimineața a fost deschisă parcarea de la Cora Pantelimon, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Aceasta este ...