1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Strategia de dezvoltare a portului Galaţi, în dezbatere publică

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, în parteneriat cu firma de consultanţă Ernst&Young, a organizat o consultare publică pe tema Programului Strategic de Dezvoltare a Portului Galaţi, având ca orizont de timp perioada 2014 - 2035, a declarat joi directorul regiei, Liviu Ciubrei.

02 apr, 2015 | Agerpres

Potrivit acestuia, în cadrul proiectului urmează să fie definit un portofoliu de proiecte menite să integreze portul Galaţi în fluxurile internaţionale de mărfuri şi de pasageri şi să-l transforme într-un motor de creştere şi dezvoltare economică pentru comunitatea locală, scrie Agerpres.

,,Până în prezent, s-a făcut o analiză de piaţă în care sunt prezentate principalele constrângeri cu care se confruntă portul. Printre acestea se numără calitatea slabă a infrastructurii rutiere şi feroviare care face legătura dintre port şi regiunile limitrofe, mijloacele operaţionale neadaptate la cerinţele pieţei sau taxele şi tarifele necompetitive de pe canalul Sulina', a spus Ciubrei.

Printre oportunităţile pe care Portul Galaţi le-ar putea valorifica s-ar număra existenţa unor fluxuri de marfă cu potenţial ce ar putea fi atrase şi contextul geopolitic favorabil pentru Galaţi, ca zonă de stabilitate, accesul la finanţare europeană.

,,Strategia de dezvoltare a portului Galaţi urmează să fie definitivată până la sfârşitul acestui an şi va include proiecte concrete de îmbunătăţire a managementului afacerii, creşterea cotei de piaţă şi atragerea de investiţii, dezvoltarea resurselor umane sau protecţia mediului', a precizat Ciubrei.

Cel mai important proiect, în valoare de peste 130 milioane euro, este Platforma multimodală Galaţi şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi, proiect inclus în Master Planul General al Transporturilor, care îşi propune dezvoltarea unui terminal trimodal conectând modurile de transport rutier, feroviar şi pe căi navigabile interioare.

Un alt proiect 'Strategii de Dezvoltare a Portului Galaţi', în valoare de 441.000 euro, va finanţat din fonduri europene şi va încerca să identifice cele mai bune modalităţi de modernizarea a infrastructurii, atragerea de investitori şi iniţierea unor noi fluxuri de marfă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO