Strategia Lactag pe piaţa de retail. Fiecare magazin trebuie să ajungă la break-even în cel mult un an

Producătorul autohton de lactate Lactag continuă expansiunea pe piaţa de retail şi în 2014, vizând cu magazinele de proximitate "Pe gustate" atât Bucureştiul cât şi provincia. Sunt însă foarte atenţi la costuri: fiecare unitate trebuie să ajungă la break-even în cel mult un an.
Alina Stanciu - mar, 11 feb. 2014, 22:03
Strategia Lactag pe piaţa de retail. Fiecare magazin trebuie să ajungă la break-even în cel mult un an

Producătorul de lactate argeşean Lactag continuă ofensiva pe piaţa de retail din România şi în 2014, având în plan să deschidă opt noi magazine de proximitate „Pe Gustate” atât în Bucureşti cât şi provincie.  Brandul de magazine al producătorului de lactate  autohton a devenit vizibil pentru bucureşteni anul trecut, în urma deschiderii într-un timp destul de scurt a 8 unităţi cu suprafeţe cuprinse între 80 şi 120 de mp. În zona de sud a României, magazinele „Pe Gustate”  erau prezente de mai mult timp, compania operând în momentul de faţă 27 de unităţi în Bucureşti şi judeţele Argeş, Craiova, Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj. „Până la finalul anului 2014 ne dorim să avem în reţeaua proprie un număr de 35 de magazine. Vom deschide unele magazine şi în Bucureşti, în funcţie de oportunităţile care apar. Când vorbim de oportunităţi, ne referim la identificarea de vaduri comerciale competitive, care oferă garanţia unor performanţe economice viitoare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Eduard Stanov, director de marketing şi comunicare Lactag. 

Se uită atent la vânzări

Pe măsură ce caută spaţii noi, producătorul de lactate este însă foarte atent şi la performanţele vechilor magazine. Unităţile care nu vând bine, se relochează. „Strategia noastră de business pentru reţeaua de magazine prevede că performanţele financiare ale magazinului să fie evaluate riguros, lunar, iar aşteptările sunt ca într-un interval de 6 luni – 1 an, acel magazin să atingă break-event point. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, se decide relocarea acelui magazin într-o locaţie mai promiţătoare”, explică Stanov. În Bucureşti, spre exemplu, compania a relocat deja două unităţi: Bucureşti Obregia şi o unitate de pe bd Olteniţei. Aceeaşi soartă a avut-o şi un magazin de proximitate din Craiova, situat în apropierea singurului supermarket Pe Gustate. „Magazinul de pe strada Madona Dudu (Craiova n.red) se afla în imediata apropiere a supermarket-ului Pe Gustate din Craiova, de la parterul Centrului Comercial Mercur şi din această cauză a apărut o „canibalizare” a vânzărilor. Decizia corectă a fost aceea de a reloca magazinul Madona Dudu”, ne-a mai declarat directorul Lactag.

Magazinele proprii susţin simţitor business-ul

Din datele financiare aferente primelor şase luni ale anului trecut, producătorul de lactate aproape că ajuns să vândă prin propriile magazine mai mult decât prin orice alt canal de distribuţie. Mai precis, din totalul cifrei de afaceri ce s-a ridicat la 26,6 milioane de lei, 25,7% a vândut prin retail, 21,7% prin unităţile Pe Gustate şi 19% prin programul guvernamental cornul şi laptele.

Magazinele Lactag comercializează  toată gama de lactate din portofoliul producătorului, dar şi alte produse precum carne, mezeluri, peşte, legume, produse de băcănie şi panificaţie. De asemenea, au şi produse non-food de strictă necesitate. În ceea ce priveşte preţurile, oficialii companiei declarau anul trecut că pe zona de produse proaspete vor fi de producător.

Compania a raportat pe primele 6 luni ale anului trecut, o cifră de afaceri în valoare de 26,2 milioane de lei şi un profit net de peste 541.400 de lei. 

Firma este deţinută de unul dintre fondatorii producătorului de îngheţată Top Gel, Iriza Robert (49% dintre acţiuni) şi fostul director general al Top Gel, Asan-Mic Adriean (49%).

Te-ar mai putea interesa și
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini economice globale, a informat joi compania într-un coumunicat de presă.......
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Peste 50 de companii s-au listat la Bursa de Valori din Bucureşti din 2010 şi până în prezent, iar aproape jumătate ...
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche.
Ciolacu: Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti
Ciolacu: Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti
Guvernul va adopta în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat ...