Strategia Mega Image pentru anul acesta se schimbă. Care este asul din mâneca belgienilor

După ce a deschis câte un magazin Mega Image sau Shop&Go la fiecare colţ de stradă, retailerul belgian Delhaize Group a gândit pentru anul acesta o nouă strategie prin care vrea să atragă mai mulţi clienţi. 
Alina Stanciu - mie, 07 ian. 2015, 22:03
Strategia Mega Image pentru anul acesta se schimbă. Care este asul din mâneca belgienilor

Mega Image, cel mai mare operator de supermarketuri din România, parte a grupului belgian Delhaize, va continua să se extindă şi anul acesta, după ce a ajuns deja la 410 unităţi în 2014, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă şi cercetare IGD Retail Analysis. Strategia lor va fi însă uşor diferită faţă de anii anteriori, compania urmând să pună un mai mare accent pe concepte inovatoare de magazine. Asul din mânecă este, spun specialiştii IGD, „magazinul din magazin” pe care compania a început deja să îl testeze printr-un partaneriat cu un magazin online de vinuri. „Testarea conceptului de magazin în magazin este posibil să devină strategia cheie a Mega Image în 2015, retailerul semnând înţelegeri cu mai mulţi furnizori, care îşi vor pune brandul în spaţii distinct amenajate în cadrul magazinelor Mega Image”, apreciază analiştii IGD.

„În 2015, vom continua să ne extindem reţeaua noastră de magazine pornind de la angajamentul de a fi aproape de clienţii nostri, precum şi investiţiile în proiecte care aduc beneficii directe oamenilor şi comunitatilor”, declara la finele anului trecut Xavier Piesvaux, director general Mega Image România.

Se dezvoltă prin parteneriate

Primul „magazin în magazin”, lansat oficial de companie pe 18 decembrie 2014, se numeşte Wine Gallery şi este amplasat în cadrul magazinului Mega Image din Bucureşti Mall în urma unui parteneriat al retailerului belgian cu magazinul online Stam de Vorba. Noul „magazin în magazin” specializat în vinuri are o suprafață de 220 de metri pătrați şi comercializează 900 de sortimente de vinuri (din care peste 200 sunt românești) și peste 50 de băuturi spirtoase și produse gourmet asociate consumului de vin. 

De asemenea, în unele unităţi Mega Image există zone distinct amenajate şi branduite de către producătorul de mezeluri Angst, de la care retailerul belgian a achiziţionat anul trecut 22 de magazine. Acolo se comercializează carne şi preparate din carne proaspătă, dar şi mâncare gătită. 

Tot ca urmare a unui parteneriat, Mega Image este de anul trecut prezent în mediul online, oferind servicii de drive şi home delivery. Platforma eMag-cel mai mare retailer online din România- găzduieşte un supermarket online Mega Image, clienţii având posibilitatea de a primi marfa la domiciliu sau de a ridica produsele comandate de la anumite centre Mega Image.

2014, un alt an al expansiunii nebune

Anul trecut, Mega Image s-a dezvoltat la fel de agresiv ca şi în 2013, expansiunea având loc atât organic, cât şi prin achiziţii. Numai în ultimul trimestru al anului trecut lanţul operat de belgieni a crescut cu 50 de supermarketuri şi magazine de proximitate. Compania a preluat de la procesatorul Angst 20 de magazine,  dintre care a convertit 10 în Mega Image şi 8 în Shop&Go. La celelate două magazine Mega Image a fost nevoit să renunţe, urmare a unei decizii a Consiliului Concurenţei, potrivit căreia în zona Amzei, Academiei şi Perla există îngrijorările de ordin concurenţial. Ca urmare, Mega Image a renunţat la achiziţionarea magazinului Angst Perla, prin încheierea unui act aditional la Contractul de vânzare-cumpărare. De asemenea, angajamentele propuse de Mega Image constau în cesionarea magazinelor Angst Amzei şi Angst Academiei sau a unuia sau mai multor magazine din reţeaua Mega Image, ale căror vânzări aferente anului 2013 sunt egale sau mai mari cu vânzările realizate de magazinele Angst Amzei, şi respectiv Angst Academiei. 

Mega Image operează, de asemenea, două concept store-uri-unităţi de mari dimensiuni (1600 de mp), în Piaţa Gemenii şi Piaţa Sudului din Bucureşti. 

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde magazine în Bucuresti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte, sub mărcile Mega Image, Shop&Go , AB COOL FOOD , Mega Drive.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...