Strategie incertă pentru Profi. Ar putea fi scos la vânzare

Enterprise Investors, fondul polonez de investiţii care deţine lanţul de supermarketuri Profi, evaluează opţiunile strategice disponibile pentru reţeaua care a ajuns la aproximativ 400 de magazine. Este posibilă o viitoare tranzacţie.
Economica.net - mie, 25 mai 2016, 07:16
Strategie incertă pentru Profi. Ar putea fi scos la vânzare

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din România, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

PEF VI a achiziţionat 100% din companie pentru 66 milioane EUR în 2009, iar în 2011 a finalizat o investiţie adiţională de 10 milioane EUR. De la tranzacţia iniţială, Profi a crescut într-un ritm alert de la 67 de magazine la aproximativ 400 de magazine în prezent, doar în 2015 deschizând 93 de magazine.

Compania operează magazine în formatele „Standard” și „City” în zonele urbane și a dezvoltat de curând și formatul „Loco”, destinat zonelor rurale din ţară. În 2015 compania a înregistrat venituri de peste 565 milioane EUR (2,54 miliarde RON) și astăzi are aproape 10.000 de angajaţi.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depășește 2 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde EUR în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 112 companii realizand încasari brute de 2.3 miliarde EUR.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:

Cu 397 de magazine în 41 de judete și municipiul București, și peste 9500 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, textul unei reforme......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...