Primăria Bucureștiului sondează piața pentru a realiza strategia de promovare a turismului în Capitală

Primăria Municipiului București a lansat un anunț de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate a serviciilor de consultanță privind elaborarea strategiei de promovare a turismului în Capitală, pentru perioada 2022-2027, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). În ultimii ani, marcați de pandemie, numărul turiștilor care au venit în București s-a redus cu aproape 80%. În ultimii ani, Capitala nu a avut o strategie coerentă de promovare.
Andrada Ghira - mie, 13 apr. 2022, 22:17
Primăria Bucureștiului sondează piața pentru a realiza strategia de promovare a turismului în Capitală

Primăria București vrea să achiziționeze servicii de consultanță privind elaborarea strategiei de promovare a turismului în București și sondează piață să vadă cât ar costa o strategie turistică pentru Capitala țării.

Primăria vrea astfel să promoveze Bucureștiul, după doi ani de pandemie în care numărul celor care au vizitat Capitala s-a redus considerabil.

Pe lângă strategia de marketing în domeniul turismului, se vrea și un plan operațional al acțiunilor concrete pentru atingerea obiectivelor din strategie, se arată în caietul de sarcini.

Companiile care sunt interesate să furnizeze estimări ale valorii contractului pentru ceeea ce cere Primăria, au ca termen data de 25 aprilie.

Câți turiști au vizitat Bucureștiul

Numărul turiștilor care s-au cazat în toate structurile de primire turistică din Capitală a tot crescut în anii dinaintea pandemiei.

Din 2017 și până în 2019, numărul celor care au ajuns la București a sărit de două milioane. Pandemia a venit însă cu restricții de circulație, ceea ce a dus la golirea hotelurilor și a restaurantelor.

În cifre, asta înseamnă o scădere de peste 78% în 2020 față de 2019.

2021 a venit cu semne mai bune, iar condițiile de călătorie nu au mai fost la fel de restrictive. Numărul turiștilor care au ajuns anul trecut în București s-a dublat.

Cati turisti au venit in Bucuresti
Infogram

Primăria Capitalei este membru fondator al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Bucureşti (APDTB). Anul trecut, primarul Nicușor Dan sspunea că 2021 este anul în care Asociația are buget propriu, ceea ce-i va permite să funcţioneze efectiv şi nu doar la nivel declarativ.

„Am votat împreună cu partenerii PMB noul statut şi noua conducere a Asociaţiei şi am discutat despre proiecte de viitor, precum strategia de marketing a Bucureştiului, facilitarea investiţiilor în turismul bucureştean, realizarea unei reţele de centre de informare turistică şi stimularea unor programe turistice de nişă (turism cultural, sportiv sau educaţional)”, scria anul trecut Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ce vrea să facă asociația în materie de turism

Pe lista de priorități a asociației se numără și crearea site-ului oficial de promovare turistică a Bucureștiului. Bucureștiul a avut un site, seebucharest.ro, pentru care a și plăti, însă acesta nu a mai fost actualizat de ani buni.

Datele Rotld arată că site-ul este acum deținut de firma Infolab Net Solutions, care îl are ca și acționar majoritar pe Arthur Rădulescu, fondator și CEO la MerchantPro, potrivit datelor din Termene.ro.

CITEȘTE ȘI Bucureştiul are un nou site pentru promovarea turistică. Cum arată Capitala în mediul online

și În timp ce Budapesta se promovează pe CNN, Bucureştiul nu are actualizat de doi ani site-ul plătit de Primărie

Asociația mai vrea și crearea unei platforme în care să poată fi încărcate și gestionate toate evenimentele, de orice tip, relaționate de București, indiferent de inițiatorul sau de organizatorul evenimentului, aplicații mobile care, un centru de conferințe multifuncțional în București, un Bucharest City Pass, cardul turistic al Capitalei, cu reduceri și acces la transport, muzee, obiective turistice, dar și puncte de informare turistică, după ce ani de zile a funcționat un singur centru de informare, cel de la stația de metrou Universitate.

Fotografie de  CALIN STAN pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...