1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Stroe, Dacia: Nu va exista nici un Logan 2. Vom avea o maşină nouă la Paris

Vicele de la Dacia, Constantin Stroe, spune că în septembrie vom vedea nu un Logan 2, ci o maşină cu totul nouă, o "maşină cu o atracţie magnetică".

13 iun, 2012 | ECONOMICA.net

"Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o <maşină cu o atracţie magnetică>", a declarat pentru ECONOMICA.NET Constantin Stroe, vicepreşedinte Automobile Dacia.

În ciuda insistenţelor noastre, Stroe a refuzat să dea orice detaliu suplimentar despre noua maşină, invocând raţiuni comerciale, deşi se cunoaşte deja că liniile de fabricaţie au fost modernizate, iar furnizorii lucrează încă de pe acum la noile componente.

În ultimul an, presa de specialitate, atât cea de la noi, cât şi cea internaţională, a tot speculat pe marginea noii maşini care va fi lansată de Dacia în acest an, destinată să înlocuiască actuala generaţie Logan.

S-a spus că noul Logan va fi mai “nemţesc”, cu un design mai sofisticat şi o parte frontală mai agresivă. Partea din spate ar urma să fie mai adaptată la ceea ce există acum, înlocuind utilitarismul actualului Logan. Chiar designerul şef al Renault, Laurens Van Der Acker, spunea în toamnă, despre viitoarea generaţie că  “vom pastra atuurile marcii: preţul acceptabil, robusteţea masinilor, spaţiul, iar ideea principala pentru noi este că Logan trebuie sa menţină aceste valori dar să aibă o percepţie de calitate şi imagine de maşină mai modernă, mai sofisticată”.

Pe de altă parte, s-a mai speculat că berlina din noua generaţie Logan va primi numele Solenza şi va deveni cea mai luxoasă Dacie de până acum. Va fi o berlină de clasă medie, cu sistem start-stop, cutie automată sau faruri cu led-uri. Despre noua maşină s-a mai spus că va semăna cu actualul Renault Fluence. Estimările de preţ variază şi ele, între 9.000 şi 13.000 de euro.

Ceea ce este aproape sigur este că maşina se va asambla la uzina Dacia din România, de la Mioveni. Renault urmează să prezinte noul model la Salonul Auto de la Paris, din septembrie, în timp ce producţia de serie va primi startul în luna decembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO