Studenţii se alătură protestelor profesorilor din faţa Ministerului Educaţiei

Peste 100 de studenţi de la Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România (UNSR) vor protesta, marţi, împreună cu cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, în faţa Ministerului Educaţiei.
Economica.net - lun, 21 nov. 2011, 12:26

UNSR a anunţat că de marţi se va alătura protestului cadrelor didactice şi nu exclude organizarea unui protest de proporţii, dacă Statutul studentului nu va fi adoptat de Ministerul Educaţiei cât mai repede, potrivit Mediafax.

Organizaţia sindicală a precizat că la protest vor participa peste 100 de studenţi. UNSR a adăugat că va respecta calendarul acţiunilor sindicatelor din educaţie, la nivel naţional şi local şi va mobiliza studenţii să ia atitudine în acest sens.

Sindicaliştii din învăţământ au început, în 15 noiembrie, protestele la sediul Ministerul Educaţiei, cerând guvernanţilor să nu îngheţe salariile în 2012, să deblocheze posturile din învăţământ şi să aloce şase la sută din PIB pentru educaţie. Aceştia au pichetat zilnic sediul Ministerului Educaţiei, din 15 până în 18 noiembrie, anunţând că vor continua protestele şi în perioada 22-25 noiembrie.

La protest participă sindicalişti de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia „Spiru Haret”, atât din Bucureşti, cât şi din mai multe judeţe din ţară.

În prima zi de protest, o delegaţie a sindicaliştilor a depus la Registratura Ministerului Educaţiei scrisoarea cu cererile angajaţilor din învăţământ, adresată ministrului Daniel Funeriu, dar acesta nu i-a chemat la discuţii pe parcursul celor patru zile de protest.

Sindicaliştii din învăţământ cer Guvernului şi Ministerului Educaţiei să îşi revizuiască atitudinea faţă de politica salarială şi să nu îngheţe salariile angajaţiilor din sistemul public în 2012.

Pe de altă parte, în 17 noiembrie, de ziua lor, studenţii şi-au scris drepturile pe piept, supăraţi că ministrul Educaţiei refuză să le aplice prin Statutul studentului, principala lor nemulţumire fiind că învăţământul universitar nu este centrat pe student, cum ar trebui, iar ei nu sunt reprezentaţi în forurile de decizie.

Câteva zeci de studenţi s-au luat de mâini în faţa Academiei de Studii Economice, purtând pancarte la gât pe care erau scrise mai multe dintre drepturile pe care spun că ar trebui să le aibă, dar de care nu beneficiază.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...