Studioul de gaming românesc Amber obține în premieră afaceri de peste 20 de mil. dolari

Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, a depășit în 2020 pentru prima dată pragul de 20 de milioane de dolari, realizând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de Lei). Suma reprezintă o creștere de 58% față de cifra obținută în 2019.
Lidia Neagu - lun, 22 mart. 2021, 10:55
Studioul de gaming românesc Amber obține în premieră afaceri de peste 20 de mil. dolari

Creșterea susținută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competențelor de producție integrală („full game development”) cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games și KaraOkulta, respectiv deschiderii a trei noi birouri la Botoșani, Guadalajara și Montreal.

Pentru a susține această creștere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și în produse originale.

“Strategia de creștere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite și stabilirea prezenței în mai multe piețe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operațională dorită de partenerii noștri, dar și o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susține această creștere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și în produse originale”, a precizat Mihai Pohonțu,
CEO Amber.

Guadalajara. Deși a fost lansat inițial pentru proiecte de testare și artă, studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare și de game design. Dezvoltarea se reflectă și în numărul specialiștilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicați în diferite proiecte peste 150 artiști, designeri, programatori și testeri.

Botosani. Biroul își va diversifica serviciile și în zona de game design, începând ca din acest an să activeze o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze și oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Pentru echipa din Botoșani, urmează mutarea într-un sediu mai mare corelat cu noul obiectiv pentru recrutarea de talent local în 2021: peste 150 de specialiști care să activeze în studioul din estul țării.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialiști în toate disciplinele de dezvoltare.

“Expansiunea Amber va continua în ritm susținut și în perioada următoare. Ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în regiuni precum Europa de Est, Asia și America de Sud, oportunități care pot include deschiderea de studiouri noi, fuziuni și achiziții.“, a adăugat Mihai Pohonțu.
În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 700 de specialiști. În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută talent pentru poziții de Art Directors, 2D și 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 700 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Citește și:

Vânzările de jocuri video de pe piața britanică au atins o valoare record în 2020

Te-ar mai putea interesa și
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie,......
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul ...
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde în România. După ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,90% în luna octombrie a acestui an, în scădere cu 0,06 puncte ...