Studiu – 20% dintre maşini ajung la service pentru intervenţii în afara reviziilor standard

Aproximativ 20% dintre maşini ajung în service-uri pentru reparaţii în afara reviziilor standard, în timp ce 29% sunt aduse pentru revizie şi 51% pentru înlocuirea anvelopelor, potrivit unui studiu local al companiei de leasing operaţional Business Lease România, realizat pe baza monitorizării a 8.429 de intervenţii în service înregistrate.
Economica.net - lun, 09 oct. 2017, 14:21
Studiu - 20% dintre maşini ajung la service pentru intervenţii în afara reviziilor standard

Studiul arată că reparaţiile în afara reviziilor standard reprezintă 21% din costurile totale de întreţinere a maşinii, reviziile periodice – 46% din costurile totale de întreţinere, iar schimbul sezonier şi înlocuirea de anvelope uzate reprezintă 33% din costurile totale de întreţinere a maşinii.

Studiul Business Lease România a fost realizat pe un număr de peste 1.500 de autoturisme – 65% dintre aceste maşini se află în Bucureşti, iar 35% în restul regiunilor din ţară. 75% dintre şoferi sunt bărbaţi şi 25% sunt femei. Din totalul maşinilor pentru care clienţii Business Lease România au optat, primele două poziţii sunt ocupate de mărcile Ford şi Dacia, cu o pondere de 50%, urmate de Hyundai cu 13%, Skoda – 12% şi Volkswagen – cu 10%.

În majoritatea cazurilor, maşinile merg în service pentru reviziile periodice – revizii, ulei, filtre, fluide, kit de distribuţie – şi pentru schimb de anvelope. Totuşi, în România, studiul Business Lease arată că maşinile ajung în service des şi pentru întreţinere şi reparaţii legate de suspensii. Din cauza calităţii drumurilor, deseori este necesară înlocuirea elementelor de suspensie – bucşe, bielete antiruliu, amortizoare – şi a celor de direcţie – cap de bară, bielete.

‘20% dintre autovehiculele comandate la noi în leasing operaţional beneficiază de un grad ridicat de tehnologizare (camere auto avansate/sisteme de avertizare anti-coliziune/faruri adaptative/sisteme de infotainment), iar acest procent este în creştere. Clienţii noştri iau tot mai mult în calcul prevenţia accidentelor – fie prin echipări suplimentare ale maşinilor, fie prin cursuri de condus preventiv. Multe dintre aceste investiţii sunt recuperate pe parcurs şi conduc chiar la optimizarea bugetului de reparaţii. Situaţia infrastructurii îşi spune însă cuvântul şi afectează comercial companiile, fie că vorbim de timpii alocaţi deplasărilor sau transporturilor, fie că discutăm de cheltuielile de service’, a declarat Ioana Grigore, director comercial al Business Lease România.

Datele studiului arată, de asemenea, că pentru mentenanţă, în medie, maşinile ajung la service după 25.000 km sau un an, după cum prevăd producătorii de autoturisme. Pentru elemente de frânare, care fac parte din categoria consumabilelor, maşinile ajung la service, în medie, după 30.000 – 40.000 km.

Pentru reparaţii care nu fac parte din categoria înlocuirii consumabilelor (piese de suspensie, direcţie) sunt duse la service, în general, maşinile mai vechi de trei ani şi care depăşesc 80.000 – 90.000 km.

Business Lease recomandă utilizarea autoturismelor în regim de leasing operaţional pe o perioadă de maximum 57 de luni, respectiv 160.000 km (alimentare pe benzină) şi 180.000 km (motorină).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...