Bucureşti – Ploieşti, autostrada care nu se mai termină: Traficul nu se poate descărca în Voluntari, până nu e gata şi secţiunea din Capitală

Oraşul Voluntari nu poate suporta descărcarea autostrăzii Bucureşti – Ploieşti prin strada Popasului, atâta vreme cât aceasta nu se face concomitent cu deschiderea porţiunii din Capitală, spun reprezentanţii Primăriei lui Florentin Pandele, care citează un studiu de trafic. Inaugurarea secţiunii de 3 km de la intrarea în Bucureşti s-ar putea amâna astfel până la finalizarea celorlalţi 3 kilometri care au mai rămas de construit din şoseaua de mare viteză.
Economica.net - mie, 15 mart. 2017, 21:45
Bucureşti - Ploieşti, autostrada care nu se mai termină: Traficul nu se poate descărca în Voluntari, până nu e gata şi secţiunea din Capitală

Oficialii de la Drumuri au promis încă de anul trecut inaugurarea secţiunii de la intrarea în Capitală dintre Centura Bucureşti şi Strada Popasului din Voluntari (marcată cu albastru pe hartă) .

Săptămâna trecută, reprezentanţii Primăriei Voluntari au transmis însă că, potrivit unui studiu de trafic, această secţiune va putea fi deschisă circulaţiei doar când va fi gata şi porţiunea dintre Strada Popasului şi strada Petricani din Capitală (marcată cu portocaliu).

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, împreună cu CNAIR au constatat, în urma unui studiu de trafic faptul că strada Popasului nu poate suporta descărcarea autostrăzii atâta vreme cât aceasta nu se face concomitent cu deschiderea porţiunii de descărcare în Bucuresti. Aceste aspecte ar bloca întreg traficul pe strada Popasului şi ar afecta restricţiile de tonaj ale zonei”, le-a răspuns reprezentanţii Primăriei Voluntari unui membru al forumului de infrastructură PeUndeMerg.ro.

Mai mult decat atât, reprezentanţii municipalităţii lui Florentin Pandele precizează faptul că „Instituţia Primarului Oraşului Voluntari nu a fost informată cu privire la recepţia finală a tronsonului de autostradă”.

N-a fost depusă toată documentaţia pentru AC în Voluntari

De asemenea, Dragoş Stelniceanu, arhitectul-şef al oraşului din Ilfov, spune că încă nu a fost depusă toată documentaţia în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru secţiunea din autostrada Bucureşti – Braşov care mai trebuie construită în Voluntari.

Şi pe site-ul Companiei de Drumuri se menţionează că trebuie obţinută autorizaţie de construire pentru tronsonul de la km 1+600 – km 2+450 al autostrăzii.

Altă piedică în calea construirii ciotului de autostradă mai este exproprierea a încă 8 imobile. În plus, constructorul nu poate executa lucrări în Valea Saulei, din cauză nefinalizarii transferului de proprietate la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Cătălin Homor, fostul director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat anul trecut data de 20 decembrie 2016 ca termen pentru inaugurarea secţiunii din autostrada A3, de la Şoseaua de Centura până în strada Popasului, potrivit Hotnews.ro. Din cei trei kilometri, circa 2,5 kilometri au fost finalizaţi în baza contractului vechi şi circa 500 de metri, cu descărcare la Popasului, sunt din contractul nou, semnat în urmă cu doi ani.

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare este noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...