Studiu IBM: 70% dintre organizaţiile globale nu au ca prioritate egalitatea de gen la locul de muncă

Egalitatea de gen la locul de muncă nu este încă o prioritate pentru 70% dintre organizaţiile globale, iar numărul femeilor care se află în funcţii de conducere este în scădere, arată rezultatele studiului IBM, intitulat "Femeile, leadership-ul şi oportunităţile ratate".
Lidia Neagu - joi, 24 iun. 2021, 17:02
Studiu IBM: 70% dintre organizaţiile globale nu au ca prioritate egalitatea de gen la locul de muncă

Potrivit cercetării, în cursul acestui an mai puţine femei ocupă funcţii de vicepreşedinte, director sau manager, comparativ cu datele existente la nivelul anului 2019.

De altfel, clasamentul Global Gender Gap, prezentat la Forumul Economic Mondial, relevă faptul că fenomenul lipsei persoanelor feminine în funcţii de conducere se găseşte în special în regiunea Europei Centrale şi de Est. Astfel, în acest top Polonia ocupă locul 75, Republica Cehă se află pe poziţia 78, România pe 88 şi Ungaria pe locul 99.

De asemenea, implicarea femeilor în domeniul tehnologiei moderne şi IT este încă foarte scăzută şi doar 1,4% dintre femeile din Uniunea Europeană lucrează ca specialişti IT.

IBM a fost unul dintre cei doi reprezentanţi ai industriei care au contribuit la Grupul de experţi la nivel înalt în domeniul inteligenţei artificiale, sfătuind Comisia Europeană cu privire la un cadru de reglementare pentru Inteligenţă Artificială (AI).

În plus, compania a solicitat în mod constant reguli clare în acest domeniu, după cum se subliniază în Poziţia IBM Policy Lab ‘Regulamentul de precizie pentru inteligenţa artificială’.

Totodată, IBM Research a lansat tehnologii precum AI Fairness 360 (AIF 360), AI Explainability 360 (AIX 360) şi Setul de instrumente pentru robusteţe adversă pentru a ajuta organizaţiile să verifice şi să-şi corecteze prejudecăţile cu sistemele de AI şi avansează conceptul de Fişe tehnice AI care oferă care asigură transparenţa acestor sisteme într-un mod similar cu cele găsite în etichetele nutriţionale.

Nu în ultimul rând, IBM precizează că a lansat un Ghid pentru Etica cotidiană din inteligenţa artificială, o primă resursă de acest gen care îi va ajuta pe toţi proiectanţii şi dezvoltatorii de AI să pună întrebările corecte despre aspectele sociale şi etice ale tehnologiei pe care o creează.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...