Studiu IBM: Jumătate dintre directorii de companii cred că afacerile lor trebuie să devină platforme cloud strategice

În timp ce pandemia a dus la mai multă ingeniozitate în ceea ce privește conectarea, tehnologiile Edge și 5G sunt considerate esențiale pentru creșterea business-ului de un număr tot mai mare de lideri ai domeniului telecomunicațiilor. Aproape trei sferturi (74%) dintre directorii celor mai performante companii sunt de părere că nu mai este suficient un parteneriat cu marii jucători din online pentru dezvoltarea serviciilor cloud, iar peste jumătate dintre aceştia susţin că este nevoie să devină chiar afacerile lor platforme care includ astfel de servicii, reiese din rezultatele unui studiu IBM, publicat miercuri.
Lidia Neagu - mie, 07 iul. 2021, 14:11
Studiu IBM: Jumătate dintre directorii de companii cred că afacerile lor trebuie să devină platforme cloud strategice

Cercetarea de specialitate, intitulată „Sfârşitul serviciilor de comunicaţii aşa cum le cunoaştem”, arată că 59% dintre liderii organizaţiilor consideră că trebuie să implementeze tehnologii bazate pe Inteligenţă Artificială (AI) şi de automatizare, iar 50% sunt de acord că trebuie să devină platforme cloud strategice, cu un divers ecosistem de parteneri.

În ceea ce priveşte procesul de adaptare la tehnologiile Edge 5G, nouă din zece (91%) dintre respondenţi precizează că acesta ar fi unul costisitor, dar şi că se aşteaptă să-şi îmbunătăţească perspectivele financiare în următorii cinci ani tocmai datorită acestui tip de tehnologie. Spre comparaţie, doar 54% din restul celor chestionaţi cred acelaşi lucru.

De asemenea, 79% din totalul celor chestionaţi au declarat că automatizarea reţelelor trebuie să fie prezentă în modul în care infrastructura funcţionează şi operează. În egală măsură este important ca jucătorii din telecom să aibă acces direct la aceste capacităţi de automatizare, în timp ce 61% consideră că acestea ar trebui extinse şi către ecosistemele de parteneri.

În plus, 71% dintre operatorii de telecomunicaţii estimează că tehnologia cloud computing va deveni una care va sta la baza obţinerii de noi rezultate în următorii 2 – 3 ani, iar 61% cred acelaşi lucru despre 5G.

Pe acest fond, 60% dintre directorii de companii văd ca un lucru deosebit de important consolidarea securităţii şi confidenţialităţii datelor pentru clienţii lor.

„O tendinţă la nivel global este aceea că liderii caută să dezvolte platforme cloud hibride deschise, capabile să susţină un ecosistem de parteneri tot mai divers şi mai flexibil. Astfel, cei mai importanţi operatori telecom dezvoltă conectivitatea prin asigurarea unor platforme de inovare, dedicate clienţilor”, se menţionează în concluziile cercetării.

Studiul IBM – Institute for Business Value (IBV) a fost realizat pe un eşantion de 500 de CEO din domeniul telecomunicaţiilor, din 21 de ţări.

IBM deserveşte prin ecosistemul IBM Cloud for Telco 42 de companii partenere de la nivel global. Prin astfel de soluţii, operatorii de telecomunicaţii pot să gestioneze sarcini de lucru la scară largă, inclusiv servicii legate de reţeaua de voce, date sau multi-media.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...